Inspirace a rady jak
si užít mateřství



40. týden těhotenství

40. týden těhotenství

Číst dále

1. trimestr 1234567891011121314
Jste v tomto týdnu těhotenství Upravit Prohlížený týden těhotenství

40. týden těhotenství je teoretickým termínem porodu. Slovo "teoretický" je v této větě důležité, proto zůstaňte v pohodě, pokud přenášíte. Váš doktor vás nyní bude dvakrát týdně kontrolovat, aby rozhodl, zda už je čas porod vyvolat. Přečtěte si více o "posledním týdnu těhotenství".

Vaše miminko v 40. týdnu těhotenství

Ve 40. týdnu pravděpodobně nastane váš termín porodu. Urazila jste dlouhou cestu a jste netrpělivá. Pokud jste neporodila do této doby, je dobré si uvědomit, že termín porodu je teoretický, neznamená automaticky, že tento den opravdu porodíte. Jen malé části maminek se to opravdu podaří. Po termínu porodu vás čeká kontrola dvakrát týdně, hlavně proto, aby se monitorovalo miminko. Pokud lékař neshledá jiný důvod, pak máte ještě cca 10 dní čas, než si vás pozve k hospitalizaci a vyvolání porodu. 

Miminko ve vašem bříšku má nyní velikost asi jako dýně.

Plod v 40. týdnu těhotenství

Vy v 40. týdnu těhotenství

Ještě vydržte, všechno se blíží, zbývá vám posledních pár dní, než se kolem vás všechno změní. Buďte trpělivá. Sledujte známky blížícího se porodu a ničeho se nebojte. Vy i vaše miminko jste dobře připraveni všechno dobře zvládnout.

Inspirujte se dál…