Inspirace a rady jak
si užít mateřství



33. týden těhotenství

33. týden těhotenství

Číst dále

1. trimestr 1234567891011121314
Jste v tomto týdnu těhotenství Upravit Prohlížený týden těhotenství

I ve 33. týdnu těhotenství vaše bříško stále roste a proto má váš žaludek stále méně místa. Někdo říká, že se cítí, jako by snědl "půlku prasete". Co a jak jíst v tomto období těhotenství vám poradíme v tomto týdnu těhotenské kalkulačky. Také Vám ukážeme, jaká je teď velikost a váha plodu a jak se vaše miminko pomalu ale jistě připravuje na porod.

Vaše miminko v 33. týdnu těhotenství

Miminko teď váží kolem 1,9 kg a na délku má cca 45 cm. Samozřejmě je míra a váha individuální a také záleží na genetické výbavě, kterou dítko dostalo od obou rodičů.

Plíce miminka prošly dalším vývojem a jsou mnohem lépe připravené na případný porod. Zorničky reagují velice dobře na světlo. Kůže není tolik vrásčitá díky postupnému ukládání podkožního tuku, mírně se zpomaluje přibírání na váze, ale jinak je miminko téměř hotové. V případě, že by se narodilo, jsou jeho vyhlídky optimističtější, i když každý další den ve vaší děloze je přínosem.

Miminko ve vašem bříšku má nyní velikost asi jako ananas.

Plod v 33. týdnu těhotenství

Vy v 33. týdnu těhotenství

Přestáváte mít tolik hlad, protože z důvodu rostoucího bříška je váš žaludek menší. Je ale nutné pravidelně jíst, proto zařaďte raději o jednu svačinku více a zmenšete porce, ať vás netlačí žaludek.

Dopřejte si ovocné kousky s jogurtem a cereáliemi, je to výborný zdroj energie a navíc dobře chutná. Celozrnné pečivo s tvarohovými pomazánkami je zárukou nejen energie a vlákniny, ale i vápníku, který potřebují vaše kosti stejně nutně jako kosti miminka.

Nezapomínejte mít po ruce v kabelce pořád nějaký kousek svačinky pro náhlý hlad. Neměla byste se nechat vyhladovět.

Inspirujte se dál…