Inspirace a rady jak
si užít mateřství



39. týden těhotenství

39. týden těhotenství

Číst dále

1. trimestr 1234567891011121314
Jste v tomto týdnu těhotenství Upravit Prohlížený týden těhotenství

Vaše miminko je již velké jako vodní meloun. V 39. týdnu je již proto dost možné, že budete rodit. Jak to probíhá a na co při cestě do porodnice nezapomenout si přečtěte v těhotenské kalkulačce.


Vaše miminko v 39. týdnu těhotenství

Už je to téměř tady. Všechno je připravené, jen to čekání. Dítě je připraveno na porod, vody plodové mírně ubývá a vy cítíte čím dál tím více, jak se snaží vaše tělo maximálně přizpůsobit. Miminko má finální délku, nejčastěji cca 50-52 cm a váhu okolo 3300-3500g.

Miminko ve vašem bříšku má nyní velikost asi jako vodní meloun.

Plod v 39. týdnu těhotenství

Vy v 39. týdnu těhotenství

Odpočívejte jak je to nejvíc možné, nabírejte sílu ke blížícímu se porodu a myslete pozitivně.
Pokud nastanou pravidelné bolesti, která mají zvyšující se intenzitu, pak vyrazte do porodnice. Pokud jsou bolesti stále nepravidelné, nemění se, pak zkuste teplou vanu, sprchu a prospat se. Když vymizí, byl to planý poplach.

Nebojte se, že byste porodní bolesti vedoucí k porodu zaspala.

Je také možné, že váš porod začne odtokem plodové vody. Někdy může prasknout, že máte pocit, že jste se pomočila, ale ne vždycky. Někdy může odtékat jen po malém množství. Vždycky teče až do porodu a je znamením, abyste vyrazila do porodnice. Vezměte si porodnickou vložku a vyrazte. Použitou vložku budou v porodnici při podezření na odtok vody vždycky vyžadovat, proto na ni nezapomeňte, ochráníte tím i své prádlo.

Inspirujte se dál…