41. a 42. týden těhotenství

41. a 42. týden těhotenství

Číst dále

1. trimestr 1234567891011121314
Jste v tomto týdnu těhotenství Upravit Prohlížený týden těhotenství

Jste po termínu porodu, to ale nevadí a vaše těhotenství může stále pokračovat, zvláště pokud rodíte poprvé. Těhotenské kontroly jsou dvakrát týdně, aby se monitoroval stav vašeho děťátka. Teď může opravdu porod přijít kdykoliv.

Termín porodu je orientační, proto pokud lékař neuzná za vhodné z jakéhokoliv důvodu porod vyvolat dříve, pak máte ještě cca 10 dní než budete pozvána do porodnice. Pokud jste již po termínu více než týden a stále se nic neděje, pak bude nutné podstoupit kroky k tomu, abyste do konce 42. týdne miminko porodila.

V porodnici vám přesně vysvětlí, co se s vámi bude dít a jak všechno bude probíhat. Nepanikařte, to, že je potřeba miminku na svět trošku pomoci je běžné a někdy je vaše tělo natolik dobře připravené, že stačí maličko popostrčit a dále porod běží zcela sám. Neznamená to automaticky, že budete muset podstoupit císařský řez, ale bude vám dána co možná největší šance porodit spontánně.

Přejeme vám mnoho štěstí, naše odborná poradna včetně laktační a výživové poradkyně je tu pro vás, kdykoliv budete potřebovat