První srpnový týden připadá na Světový týden kojení

Věděla jste, že na první srpnový týden připadá Světový týden kojení, který si klade za hlavní cíl zvýšit informovanost a připomenout nám, že kojení je tou nejlepší výživou miminek od jejich narození? 

Kojením dáváte svému děťátku ten nejlepší start do života! Z mateřského mléka získává vše potřebné. Nahlédněte do našeho článku, ve kterém najdete výčet deseti hlavních důvodů proč kojit a zjistěte, v čem je kojení tak důležité nejen pro vaše miminko ale i pro vás.

Nevíte si rady s odsáváním mateřského mléka? Náš článek z vás (společně s trochou cviku) udělá v odsávání přebornici! Odsávání pomůže při nadbytku mléka zmírnit tlak v prsou, naopak časté odsávání (nejlépe v kombinaci s častým kojením) pomáhá podporovat tvorbu mateřského mléka v prsou. 

Přepadla vás v období kojení viróza a lámete si hlavu nad tím, které léky vám od nepříjemných projevů nemoci pomohou? Náš článek vám napoví, jaká jsou obecná pravidla při užívání léků v období kojení. Nezapomínejte však, že při užívání léků během kojení je nutné se poradit se svým ošetřujícím lékařem.

Řada kojících maminek si neví rady s jídelníčkem, který je pro ně v tomto náročném období tolik důležitý. Energie a živiny, které ve stravě přijmete, se využijí ve vašem těle a přecházejí i do mateřského mléka. Proto je zdravý jídelníček kojících maminek tolik důležitý. Omrkněte naši infografiku a zjistěte, na čem si můžete s čistým svědomím pochutnávat a čeho byste se měla naopak vyvarovat.

A jako bonus pro vás máme řadu lahodných receptů, na kterých si zaručeně pochutnají nejen těhotné a kojící maminky. Osvěžte se banánovou zmrzlinou, upečte si zdravé zeleninové muffiny, dodejte svému tělu rychlou energii díky kokosovému nápoji… a mnoho dalšího!