Jednoduché, lahodné a zdravé špenátové muffiny pro těhotné a kojící maminky

Život kojící maminky není jednoduchý. Máte pocit, že nic nestíháte a zároveň víte, že strava je v tomto období důležitá. Nezapomínejte pravidelně jíst. Vyzkoušejte si připravit tento jednoduchý recept na muffiny, které si můžete vzít i s sebou na cestu jako zdravou svačinu.

Krok první Mixujeme

Špenát důkladně omyjeme a nasekáme ho společně se šunkou na drobno. Špenát, šunku a všechny "mokré přísady" (vejce, máslo, olej, mléko, feta syr, česnek) vložíme do nádoby, kde je spolu důkladne promícháme. Ve druhé nádobě si připravíme "suchou směs" - smícháme mouku, lňená semínka, sůl, oregano, bazalku a sodu. Následně pomalu vmíchaváme suchou směs do té mokré až nám vznikne vláčná hmota.

Nebojte se experimentovat a přidejte do muffinů i kousek cukety, rajčeta nebo olivy. Dbejte na to, aby byly všechny suroviny čerstvé a kvalitní.

Krok druhý Pečeme

Troubu si předehřejeme na 180 ° C. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky, které naplníme do 3/4 směsí. Podle chuti je můžeme posypat piniovými oříšky.  Pečeme do zlatova přibližně 30 až 40 minut.

Krok první Podáváme

Muffiny podáváme samotné nebo podle chuti s bílým řeckým jogurtem či přírodní lučinou.

 Víte jak by měla vypadat strava kojící maminky? Mrkněte na naši infografiku!