S našemi osvědčenými vychytávkami bude vaše oslava dokonalá

Oslavu prvních (a všech dalších) narozenin svého děťátka byste si měla užít i Vy! Už rok jste tou nelepší maminkou pro své miminko, které Vám roste před očima. To si zaslouží pořádnou oslavu! A právě proto hoďte precizní úklid za hlavu.  Nestůjte dva dny u plotny. A hlavně si nedělejte hlavu z malých nedokonalostí, bez kterých se přece neobejde žádná oslava.

Za prvé

Těšte se na oslavu a dlouhé vyvařování nechte plavat. Část občerstvení si objednejte u osvědčeného dodavatele z vašeho okolí nebo poproste každého z hostů, aby přinesl nějaké drobné občerstvení.

Za druhé

Nezdráhejte se přijmout pomoc! Až vám napíše kamarádka nevinnou zprávu s dotazem, zda nepotřebujete pomocnou ruku, nehrajte si na hrdinku a její nabídku bez výčitek svědomí přijměte.

Za třetí

Pokud plánujete oslavu v letních měsících, jistě se neobejde bez osvěžujícího melounu! Zkuste jej servírovat stylově a hlavně tak, aby děti zůstaly čisté o chvilku déle :o)

Hledáte recept na dort, na kterém si bude moct pochutnat i nejmenší oslavenec? Zkuste lahodný krtkův dort nebo svěží melounový dort plný vitamínů.

Za čtvrté

Postrádáte mističky na omáčky, dipy nebo na jogurt? Servírujte je v plechu, ve kterém se pečou muffiny!

Za páté

Jak zabránit tomu, aby na sebe některý z malých oslavenců strhl ubrus, na kterém je naskládaný prvotřídní raut? Použijte místo ubrusu napínací prostěradlo, které je opatřené gumičkou.

Za šesté

Vyhněte se věčnému odbíhání do kuchyně a vyčleňte koutek, do kterého kreativně vyskládáte dětské příbory, brčka, roli s papírovou utěrkou, kapesníčky a vlhčené ubrousky. Vy si ušetříte dobrých pár kilometrů a děti si mohou v klidu vybrat tolik důležitou barvu lžičky - kdo by taky chtěl jíst dort zelenou lžičkou? :-D

Za sedmé

Koná se vaše oslava venku? Přikryjte skleničkynápoji papírovou sukýnkou, ve které se obvykle pečou sladké deserty.

Za osmé

Z nějakého důvodu vám selhalo helium a balónky se líně povalují u země? Nalepte je na zeď lepícími gumovými polštářky nebo washi páskou, která bude k vaší zdi šetrná.

Za deváté

Nesehnala jste nafukovací balónky v barvě, která je pro vaši oslavu ta pravá? Kupte balónky průhledné a před nafouknutím dovnitř vložte barevné flitry, konfery, stužky nebo třeba třpytivé lýko.

Za desáté

„Čí je to sklenička?“ Zná to každá hostitelka, u které bylo 2 a více dětských hostů – stačí mžik a strávníci přestávají mít přehled o svých skleničkách s nápoji. Přidělte na začátku oslavy každému z návštěvníků barevnou gumičku, stužku nebo třeba přísavku, kterou si svou skleničku označí.

Za jedenácté

Na poslední chvíli jste zjistila, že narozeninová dekorace, kterou máte už nějaký ten pátek nakoupenou, není „dost dobrá“? Vytáhněte z alba fotky! První den na světě, první procházka, první krůček! Takové obrázky skvěle zastoupí i ten nejpestřejší pom-pom.

Za dvanácté

Až bude nejhůř, začněte bublat! Které dítě nemiluje bublifuk!

Ať už slavíte narozeniny svého malého chlapečka nebo své rozkošné holčičky, užijte si je naplno a nenechte si je ničím zkazit!