Bavte se s pěnovými nudlemi 6x jinak

Už jste objevili kouzlo pěnových nudlí? Že se s nimi děti báječně zabaví ve vodě, to je jasná věc! My pro vás však máme pár originálních nápadů na jejich další (vy)užití.

Branky, body, vteřiny

Do země zatlučte dva (na vrchu zaoblené) klínky, na které napasujte pěnové nudle – tím vzniknou branky nebo také prolézačky. Děti si můžou zahrát obyčejnou kopanou nebo jim dejte do ruky další (zkrácenou) nudli a čutání se může kombinovat s pozemním hokejem.

Ke startu připravit

Který malý závodník by si nepřál vlastní autodráhu?! Splňte mu sen a vyrobte ji jednoduše tak, že rozstřihnete pěnovou nudli napůl. Jeden konec dejte na vyvýšené místo a závody z vrchu mohou začít!

Závodit se dá na trávníku, v bazénu nebo třeba v pískovišti - pěnový materiál se skvěle čistí a rychle schne.

Rozvody vody

Připevněte nudle na plot provázkem, přidejte trychtýře a malý vodník může řádit.

Nemáte doma dost trychtýřů? Nahraďte je uříznutými částmi PET lahví – ty však na koncích pořádně zapilujte, aby se děti nepoškrábaly nebo nepořezaly.

Soukromý vodotrysk

Tahle vychytávka měla u našich malých „testerů“ největší úspěch! Pěnovou nudli přidělejte k zemi stejným způsobem jako při tvorbě branek. Do spodní části udělejte otvor menší než průměr zahradní hadice, která bude vodotrysk napájet. Hadici do nudle pořádně zapasujte, aby se vám při spuštění vody nevysmekla. Po vnitřní straně nudle udělejte pár menších dírek, pusťte vodu a zábava může začít.

Nechte se inspirovat a mrkněte na další články plné tipů na venkovní aktivitypohrajte si s míčky 5x jinak, malujte celým tělem nebo nechte vyplout ledové lodičky.

Pěnové nudle budou vašemu děťátku dělat skvělou společnou na dovolené u vody, v bazénu i na zahradě. A teď pozor! Zábava se s nimi dá užít i při domácím tvoření – sledujte nás a těšte se na další "unudlený" speciál!