Hostina pro malé raubíře plná dobrot a vitamínů

Den dětí je tu co nevidět! Zkuste svým malým mlsounům připravit chutné překvapení! Vyrazte na zahradu, do parku nebo do lesa a tam si dopřejte opulentní hostinu plnou vybraných (a zdravých!) pokrmů :o) Nechte se inspirovat a mrkněte na čem jsme si v parku pochutnávali my.

Tvarohové minilívanečky

Ingredience:

1 vanička plnotučného tvarohu

20 lžic mléka

145g hladké mouky

4 vejce

Postup:

Všechny ingredience smíchejte a na suché teflonové pánvi smažte lívanečky z obou stran.

Mezi lívanečky dejte trošku plnotučného tvarohu s rozmačkaným banánem a do dalšího lívancového patra vložte kousek čerstvé jahody.

Ovocná limonáda

Ingredience:

2 Hami jablečný nápoj

½ sladkého jablka

½ bio pomeranče

Šťáva z půlky bio pomeranče

4 lístky máty

Postup:

Jablečné nápoje nalijte do většího džbánku, do kterého přidejte na malé kousky nakrájené jablko a pomeranč. Limonádu dochuťte šťávou z pomeranče a čerstvou mátou.

Ovocné špízy s dipem z lesního ovoce

Ingredience:

Čerstvé ovoce

Oblíbená Hami přesnídávka

Postup:

Není nic jednoduššího! Oblíbené ovoce napíchejte na špejli a jako dip použijte některou z oblíbených přesnídávek. My jsme si pochutnali na „první skleničce“ s lesním ovocem.

Jako alternativu k ovocným špízům, můžete dětem připravit ovocné jednohubky a ovoce napíchnout na párátko nebo na zkrácenou špejli.

Zdravé pohárky

Ingredience:

Hami müsli s ovocem vhodné pro nejmenší

Kvalitní bílý jogurt

Čerstvé ovoce

Postup:

Do skleničky dejte pár lžiček müsli a jogurtu, v poměrech na jaké je vaše děťátko zvyklé. Hotové pohárky dozdobte oblíbeným čerstvým ovocem.

Váš malý mlsoun nemá rád samotný bílý jogurt? Ochuťte mu ho rozmačkaným banánem nebo  troškou agávového sirupu.

Ovocný salát

Ingredience:

Čerstvé ovoce (my jsme použili vodní meloun, borůvky a maliny)

Ovocná Hami kapsička

Postup:

Ovoce nakrájejte na malé kousky a před podáváním ho dochuťte Hami kapsičkou s oblíbenou příchutí. Na letní ovoce se báječně hodí Ovocný koktejl s kokosovým mlékem, na kterém jsme si pochutnali i my.

Užívejte si společně strávený čas – můžou děti dostat lepší dárek (nejen) ke svému dni?

Podobné pohoštění můžete dětem připravit na zahradní párty nebo narozeninovou oslavu. A pokud hledáte další inspiraci na vymazlené pohoštění, zkuste malým raubířům připravit ovocný salát plný lásky nebo jim upečte domácí brumíky, které jsou vhodné pro děti již od 12 měsíců.