Nákyp z „kokosové“ rýže s mangem a ovocným příkrmem si zamiluje celá rodina!

Za to dáme ruku do ohně! Resp. do rozpálené trouby, ve které se sladká dobrota (bez přidaného cukru) peče půl hodinky a hned potom zjistíte, že tuhle svěží lahůdku zařadíte nejen do jídelníčku svého děťátka, ale s radostí jej čas od času uvítá celá rodina.

Krok první Vaříme rýži

V plnotučném mléce se lžičkou skořice uvaříme rýži podle návodu na obalu. Pokud máte po ruce nepřilnavý hrnec, bude vaření snazší, přesto je třeba rýži často míchat, aby se mléko nepřichytlo ke dnu.

Krok druhý Příprava ovoce

Mezitím, co se rýže vaří, rozřízneme mango napůl, vydlabeme dužinu a v mixéru ji umixujeme na hladké pyré. Do mixéru přidáme ovocný příkrm a ještě krátkou chvilku mixujeme, aby se ingredience spojily.

Krok třetí Přidáme kokosové mléko

Uvařenou rýži scedíme a důkladně smícháme s kokosovým mlékem (vč. kokosového tuku, který plechovka obsahuje).

Krok čtvrtý Pečeme

Polovinu rýžové směsi vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, rovnoměrně poklademe ovocným pyré a přikryjeme druhou polovinou rýže.  V troubě předehřáté na 180 °C pečeme cca 30 minut.

Krok pátý Podáváme

Rýžový nákyp podáváme ihned po upečení, ozdobený čerstvým ovocem, které má vaše děťátko ve svém jídelníčku již zavedené.

 

Jsou u vás doma zdravá sladká jídla oblíbená? Zkuste si připravit banánovo-borůvkové lívanečky nebo nebo třeba domácí mléčné řezy, které vás přesvědčí o tom, že mlsat se dá i zdravě.