Připravte svým nejmilejším rýžový nákyp, který můžete servírovat jako sladký hlavní chod, lahodnou svačinku nebo prima snídani.

Krok prvníPříprava rýžového základu

V hrnci rozpustíme máslo a přidáme do něj skořici. Dále nasypeme neopranou rýži, kterou zalijeme Hami mlékem. Abychom zachovali co nejvíc látek v mléce, necháváme rýži jen lehoučce probublávat a podle potřeby doléváme mléko nebo vodu. Jakmile je rýže měkká, odstavíme hrnec z plotny a směs necháme změknout. Podle chuti můžeme dosladit třtinovým cukrem, medem nebo jiným oblíbeným sladidlem.

Tip nutriční specialistky: Ujistěte se, že vanilkový cukr, který používáte neobsahuje syntetický vanilín, případně použijte místo klasického batolecího mléka, batolecí mléko s vanilkovou příchutí!

Přidáme vajíčka

Mezitím smícháme 3 žloutky s vanilkovým cukrem a přimícháme je do vychladlé rýže. Z bílků ušleháme sníh a jemně jej přidáme k rýžovému základu.

Krok třetíPečeme

Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme polovinu směsi, poklademe ovocem a zalijeme druhou polovinou. Rýžový nákyp dáme zapéct asi na 40 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.