Skvělá, mírně exotická polévka, která zasytí bříško nejen vašeho děťátka, ale i celé rodiny.

Pokud děťátko dostává kaši k snídani, inspirace na vydatnou a chutnou večeři se vždycky hodí. Dýně je dostupná celoročně, ale s prvními podzimními dny dýňová polévka chutná nejlépe. Zamilovali jsme si zdravý recept, který dělám pro celou rodinu najednou, protože i jeho dětská varianta je prostě mňam

Krok prvníUvaříme zeleninu

Připravíme si dva hrnce. V jednom krátce povaříme oloupanou a jadýrek zbavenou dýni, ve druhém pak na kostičky nakrájenou bramboru, mrkev a asi po 5 minutách vaření sem přidáme i červenou čočku. Ta se oproti normální čočce nemusí dopředu namáčet, což z polévky dělá opravdovou rychlovku. 

Krok druhý Mixujeme!

Vybereme dýni z vody a přidáme ji do většího hrnce k bramborám, mrkvi a čočce. Všechno mixujeme do hladka ručním mixérem. 

Pokud má vaše děťátko v polévce rádo kousky, uvařte čočku zvlášť a do polévky ji přidejte až po rozmixování.

Krok třetí Zjemňujeme!

Pokud se vám zdá polévka příliš hustá, můžete ji zředit vývarem, který vám zbyl po uvaření dýně. Na závěr polévku zjemníme a ozvláštníme kokosovým mlékem, které vmícháme do teplé polévky. Pokud si na tuhle exotiku netroufáte, polévku výborně zjemní i kojenecké nebo batolecí mléko. To si připravte ve skleničce a do polévky (teplé ale ne vařící) ho pak přilijte už hotové. 

 Kokosové mléko je zdravé a výborně zpestří jídelníček vašeho děťátko. Najdete ho i v některých ovocných kapsičkách.

A teď už jenom polévku ubránit před nedočkavými hladovci, než trochu vystydne. Dobrou chuť! 

 

Pokud si polévku přecijen chcete pro sebe ještě více ozvláštnit, odeberte si před přidáním mléka část do jiného hrnce a přidejte trochu kari pasty nebo kari koření, případně pikantní chilli.