Vytvořte svému děťátku originální hračku do vody

Milujeme nápady, které vdechnou obalům od našich produktů nový život. Tentokrát nás okouzlily želvičky, které budou skvělými parťáky ve vaně nebo v bazénu.

A protože jejich výroba vyjde na pár kaček a zabere jen chvilku času, můžete je vzít sebou na veřejné koupaliště, k rybníku nebo k moři. Případná ztráta těchto veselých vodních kamarádů vás nebude tolik bolet a pokud ano, stačí si pochutnat na další přesnídávce a vyrobit kamaráda nového.

Na výrobu želviček potřebujete:

  • plastové obaly od přesnídávek
  • pěnový hadřík
  • bavlnku
  • jehlu
  • tavnou pistoli

Prázdný obal od ovocné přesnídávky důkladně vymyjte a usušte. Na pěnový hadřík si nakreslete obrys želvičky a vystřihněte ho. K obrysu želvy důkladně přišijte plastový kelímek – a krunýř je na světě! Poté si vezměte na pomoc permanentní fixu, která se ve vodě nesmyje. Popusťte uzdu fantazii, malujte a dotvořte svému děťátku vodního kamaráda. Na místo, na kterém se vám bavlnky kříží (nahoře na kelímku), kápněte trošku náplně z tavné pistole, bavlnky se tak zafixují a nehnou se ze svého místa. Pokud kápnete trošku „lepidla“ i na stehy, které jsou zespod želvičky, bude hravé zvířátko ještě bytelnější.

Zbytky pěnového hadříku můžete nastříhat na malé kousky a „vycpat“ jimi krunýř. V takovém případě však kelímek k hadříku přišijte o to důkladněji – aby malé kousky nemohly vypadnout ven a děťátko je při hře nespolklo.

Tavnou pistoli a nůžky uschovávejte mimo dosah dětí - malé nenechavé ručky by si těmito nástroji mohly nepěkně ublížit. Při hře nespouštějte své děťátko z očí. Nejen, že si se svým malým objevitelem užijete spoustu legrace, ale předejdete tak případné nehodě.

A teď hurá za zábavou k vodě!