Jak jsem se seznamovala s novým fermentovaným kojeneckým mlékem.

Už podruhé jsem dostala možnost zúčastnit se akce pořádané společností Hami. Už podruhé jsem měla tu čest strávit příjemný čas s úžasným Hami týmem. Poprvé jsem nahlédla pod pokličku jablečným přesnídávkám, tentokrát jsem mohla pootevřít víčko (Ano! Doslova víčko – nové mléko je balené v praktických „piksličkách“) Hami fermentovaného kojeneckého mléka s unikátní recepturou, která kombinuje proces fermentace potravin s prebiotickou vlákninou GOS/FOS. Název nového Hami mléka mi zpočátku zněl trošku „speciálně“. Byla jsem však na omylu! Mlíčko je určené pro všechny děti! Jedinečný recept, díky kterému bylo vyvinuto, zaručí spokojená bříška našim nejmenším a tím pádem zavládne pohoda v celé rodině.

Věděli jste, že 95% hormonu dobré nálady (serotoninu) se tvoří ve střevech? Nejen proto bychom je měli našim nejmenším pořádně hýčkat a dopřávat jim kvalitní vyváženou stravu. Když je spokojené naše děťátko, jsme spokojení a klidní i my.

Které miminko občas nepotrápí bříško! Zná to snad každá maminka… dlouhé hodiny chování, nahřívání bolavého pupíčku, masírování bříška a vyhánění prdíků, které „uvízly na půl cesty“ a dokáží pořádně potrápit.

O tom jak se starat o bříška nejmenších a jak přispět ke zdravému zažívání našich děťátek nám pověděla MUDr. Lenka Houfková, která má dlouholetou praxi jako dětská lékařka a s utrápenými bříšky svých malých pacientů se setkává dnes a denně.

Výživová specialistka Ing. Marcela Brandejsová nám potom přiblížila proces fermentace a její benefity. I když slovo „fermentace“ zavání odborností, nehledejte za tím žádnou vědu! Vlastně se jedná o zrání (kvašení), kterým potraviny procházejí při výrobě a díky němuž získávají lepší vlastnosti.

O tom jaký vliv má na spokojené bříško psychomotorický vývoj a cvičení nám pověděla úžasná Jitka Rubešová, která je odbornicí na vývoj dětí. Jemná masáž dokáže přispět k celkové pohodě našich nejmenších!

Nové kojenecké mlíčko s revoluční recepturou nám představila Jana Hromasová, která má ve společnosti Nutricia mléka Hami na starosti. Hami fermentované mléko je balené v nové praktické dóze, do které se vejde vyšší gramáž – mlíčko váží celých 800 g. Obal je uzavíratelný, a tak chrání mléko před vlhkostí a zvětráváním. Ve víčku se nachází praktický prostor pro uložení odměrky, takže už nemusíte lovit ulepené náčiní uvnitř krabičky! Jana je maminka šestiletých dvojčátek, takže potíží s utrápenými pupíky zažila až až a věřím, že pro bříška svých nejmenších zákazníčků chce to nejlepší!

Úžasné odpoledne plné zajímavých a užitečných informací jsme ukončili ochutnávkou smoothie z nového Hami kojeneckého mléka a ovoce. Věřte nebo ne.. pochutnávali si i dospěláci! Mně osobně nejvíc učarovala kombinace Hami mléka a manga!

Pevně věřím tomu, že tento skvělý Hami produkt čeká velká budoucnost a velice si vážím toho, že jsem u jeho startu na našem trhnu mohla být i já.