Obohaťte svůj těhotenský či kojenecký jídelníček o pomazánku plnou zdravých tuků.

Věřili byste, že sladká snídaně či svačina nemusí být nutně plná nezdravého cukru? Máme pro vás variantu, která se skvěle hodí do těhotenského jídleníčku a taky do jídelníčku kojící maminky. Připravte si sladkou avokádovou pomazánku, které tolik oblíbená lískooříšková pochoutka nesahá ani... po pecku!

Krok první Příprava ovoce

Zralé avokádo rozkrojíme napůl, zbavíme pecky a lžící vydlabeme dužinu, kterou přendáme do mixéru. Banán oloupeme, nakrájíme na menší kousky a přidáme k avokádu.

Zralé avokádo by mělo být na dotek měkké, ale pružné. Pokud je avokádo tvrdé, není zralé a pokud je naopak rozbředlé a má až kašovitou konzistenci, narazili jste na přezrálý plod, který už není ke konzumaci vhodný.

Krok druhý Mixujeme

K připravenému ovoci přidáme mandlové máslo, karob a kešu oříšky a mixujeme dokud nám nevznikne hmota hladké konzistence.

Krok třetí Podáváme

Hotová pomazánku bude skvěle chutnat na domácích vaflích, lívancích, na čerstvě upečené (avšak vychladlé) houstičce nebo samostatně jako netradiční desert.

Vyzkoušejte si připravit i naše další zdravé a lahodné recepty pro kojící a těhotné maminky. Ať už máte chuť na zdravou zmrzlinu či syrové muffiny u nás najdete vždy zdravou a lahodnou inspiraci!