Zdravá a rychlá svačinka na doplnění energie

Krok prvníRestujeme

Suché ingredience (quinou, ovesné vločky, ořechy a semínka) zlehka orestujeme (přibližně 10 minut) na suché nepřilnavé pánvičce a necháme vychladnout.

Krok druhýMixujeme

Suchou směs spolu s banánem, datlemi, kokosovým olejem, skořicí a medem dáme do mixéru a mixujeme až nám vznikne polotuhá směs. Mezitím si nakrájíme sušené brusinky.

TIP: v případě, že máte doma  ochucený rybí olej, neváhejte přidat lžičku či dvě (podle dávkování) do směsi. Myslete na to, že omega-3 nenasycené mastné kyseliny by měly být součástí vašeho těhotenského či kojeneckého jídelníčku.

Krok třetíPřidáme brusinky

Do směsi vmícháme nakrájené brusinky a dáme ji do nádoby velké cca 20 x 20 cm vystlané pečícím papírem. Polotuhou směs přikryjeme pečícím papírem i svrchu a pomocí malého válečku či zavařovací sklenice se snažíme směs rovnoměrně "rozetřít" na vrstvu tlustou přibližně 2 cm.

Krok čtvrtý Pečeme

 Směs dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 160 ° C přibližně 15 minut.

Krok pátý Krájíme tyčinky

Upečenou směs necháme vychladnout a dáme do lednice alespoň na 2 - 3 hodiny. Nakonec směs nakrájíme na přibližně 12 kousků.

Krok šestý Podávame

Tyčinky podáváme jako snídani spolu s řeckým jogurtem nebo jako šikovnou svačinku, která by neměla chybět v kabelce těhotné či kojící maminky pro rychlé doplnění energie. Tyčinky skladujeme v chlade a suchu.

Zejména v tomto období je strava maminky velmi důležitá. V případě, že nestíháte pravidelně přijímat pestrou stravu, můžete se spolehnout i na chutné doplňky stravy pro kojící maminky.