Na lahodné snídani nebo vydatné svačince si mohou pochutnávat malí gurmáni od ukončeného šestého měsíce! Hotovo máte „raz dva“ a  vystačíte si s přesnídávkou, čerstvým ovocem a se sušenkami pro nejmenší.

Krok první Příprava surovin

Borůvky důkladně omyjte, položte na utěrku a nechte uschnout. Mezitím si připravte obě přesnídávky a nadrobte keksíky na menší kousky.

Krok druhý Vrstvíme

Na dno skleničky nasypte jeden rozdrobený keksík, na něj dejte vrstvu jedné přesnídávky, pak i druhé a poté opět sušenku. Postup opakujte, dokud nebude sklenička plná. Během plnění pohárku můžete do jednotlivých vrstev přidat pár čerstvých borůvek.

Krok třetí Zdobíme

Vrchol pohárku ozdobte čerstvým ovocem.

Krok třetí Podáváme

Pohárky podávejte jako lahodnou snídani nebo namísto vydatné dopolední svačiny. Pokud skleničku důkladně zavřete, můžete si vzít svačinku na cestu, do školy nebo třeba do práce – protože na tomhle pohárku si jisto jistě pochutnají školáci i dospěláci :o)

 

 

Pohárky jsou praktické, především protože si je můžete připravit předem – když je děťátko v dobrém rozmaru nebo když spinká – prostě když máte chvilku času nazbyt :o) Pokud vás recept zaujal, určitě si pochutnáte i na jogurtovo-malinových pohárcích.