Zjistěte, jak postupně miminko připravovat na chvíli, kdy spolu poprvé vyrazíte na procházku a co mu obléknout do jakého počasí.

V prvních dnech po návratu z porodnice dobře oblečené miminko nejdříve otužujte pobytem u otevřeného okna. Dobu postupně prodlužujte, teprve za pár dní můžete jít na procházku. V zimě s ním choďte ven v nejteplejší době a v létě zas v nejchladnější. Pokud je venku méně než - 5 °C na procházku s děťátkem nechoďte.

Miminko je potřeba obléci úměrně počasí

Pokud je zima oblékněte miminku teplou bundičku a kalhoty nebo kombinézu a do kočárku nebo autosedačky dejte teplý fusak. Nezapomeňte také na čepičku, rukavičky a ponožky a to i v létě, protože novorozenec ještě špatně udržuje tělesnou teplotu. Po návratu z procházky nenechávejte teple oblečené dítě ve vytopené místnosti, abyste se vyhnula jeho přehřátí.

Miminko nemá rádo teplotní výkyvy. Pokud se hodně hýbe, má horečku nebo je venku horko, oblečte ho jen na lehko. Na spaní, nebo když je zima, ho oblékejte tepleji. V létě dejte pozor na přehřátí miminka ve stojícím kočárku. Dítě do 1 roku věku by se nemělo opalovat.