Narození dítěte může ovlivnit i vztah mezi vámi a vaším partnerem. Pokud však o všem budete mluvit a naučíte se dělat kompromisy, váš vztah to posílí. Přečtěte si několik tipů, jak toho docílit.

Rovnováha ve vztazích v rodině

Během prvních měsíců může být péče o dítě mnohem více vyčerpávající než práce na plný úvazek. Při všem tom přebalování, krmení (a samozřejmě ňuchňání) budete svou pozornost věnovat především tomu malému tvorečkovi. Může se velice jednoduše stát, že se váš partner začne cítit odstrčeně. Existuje ale několik způsobů, jak vztah udržet při životě.

Jak udržet ve vztahu jiskru

Máme pro vás několik tipů, jak pracovat na vztahu mezi vámi a vaším partnerem v prvních měsících po narození vašeho dítěte:

  • Mluvte spolu! – Když jeden druhému povíte, jak se cítíte, otupí to hrany a nebude mezi vámi růst napětí. Také se snažte čas od času mluvit i o jiných věcech než o dítěti, aby nakonec nebylo to jediné, co vás spojuje.
  • Zapojte ho – nebude se tak cítit odstrčený a na vás nebude ležet všechna odpovědnost. Když jste celých devět měsíců společně prožívali vše kolem vašeho těhotenství, proč teď neprožívat totéž ohledně děťátka? Proč se nepodělit o povinnosti i radosti?
  • Udělejte si čas jen sami pro sebe a dělejte něco jen spolu – ať už to bude společná večeře, popovídání si o uběhlém dni nebo tulení na gauči.