Sestavit nutričně vyvážený jídelníček není tak snadné, jak by se mohlo zdát. Mohlo by se stát, že dítě nedostane všechny živiny potřebné pro jeho zdravý růst a vývoj.

Vaše dítě potřebuje vitamíny i minerální látky

Hlavní součástí jídelníčku by mělo být dostatečné množství zeleniny a ovoce. Aby vaše dítě dostávalo všechny potřebné živiny, měla byste mu nabízet také potraviny, které obsahují sacharidy, zdravé tuky a kvalitní bílkoviny. Získat plnohodnotné suroviny však nemusí být stále jednoduché – většina maminek sice ví, jak zdravé jídlo připravit, ale spoustu potřebných surovin není snadné sehnat, některé z nich jsou příliš drahé a v zimním období zabezpečit některé suroviny čerstvé jednoduše nelze. V takových případech se můžete spolehnout na příkrmy ve skleničkách, u kterých máte navíc jistotu, že jim můžete zcela důvěřovat.

Vyvážená strava pro spokojená bříška

Pokud se rozhodnete pro hotové příkrmy, najdete v nich kvalitní suroviny optimálně zkombinované tak, aby odpovídaly věku vašeho děťátka a také jeho potřebám. Protože je připravují odborníci na výživu, je ve skleničkách obsaženo skutečně to, co miminko potřebuje – a vy nemusíte nutriční obsah hlídat.

Do skleniček se navíc dostanou jenom přísně kontrolované ingredience, které splňují vysoké nároky na kvalitu dětské výživy. Suroviny pocházející z farem jsou následně šetrně zpracovány a pečlivě zavařeny do skleniček, takže neobsahují žádné konzervanty. Široká paleta chutí, různé konzistence a velikost skleniček pak poskytují možnost sestavit pestrý jídelníček a zajistit dítěti optimální příjem živin.