Když počasí nepřeje, pozvěte pěnové nudle domů!

Podlehli jsme kouzlu pěnových nudlí a máme pro vás další unudlený speciál! A protože se blíží podzim, zkoušeli jsme využití této jednoduché vodní hračky v domácích podmínkách. Věřte, že si skvěle ukrátíte dlouhé propršené dny, kterým se v nadcházejícím ročním období prostě nevyhneme. 
 

Nudle poprvé Pluj, loďko pluj!

Uřízněte pár asi 5ti centimetrových koleček z pěnové nudle a udělejte do nich malou dírku na stěžeň, kterou vytvoříte jednoduše z brčka. Plachtu vystřihněte z pěnového hadříku na nádobí a tavnou pistolí ji připevněte ke stěžni. Voila! Váš malý námořník může pustit svou flotilu na divokou vodu!

Nudle podruhé Pěnový řetěz

Řetěz není pouze výsadou čertů! Nařezejte pěnovou nudli na úzká kolečka, která stačí na jedné straně rozříznout a váš rarášek se může pustit do spojování.

Nudle potřetí Korále pro krále

Už vám váš malý drobeček věnoval korále, které byste měla nosit vždy a všude? Zatím k tomu nedošlo? Tak se připravte.. Hned potom, co navlékne pěnová kolečka na nějakou parádní stuhu, povýší je na tu nekrásnější bižuterii, kterou svět kdy viděl a vy už je nesundáte z krku (alespoň pár následujících hodin, než vaše robátko okouzlí jiná nejbáječnější věc na světě:o))!

Nudle počtvrté Nudlifuk

Nalijte bublifukovou směs do misky, namočte do ní plátek pěnové nudle a pak už stačí jen fouknout.

Zjistili jste, že všechny bublifuky, které doma máte jsou prázdné? To přece nevadí! Vyrobte si svou vlastní bubli-směs! Poměry pro přípravu jsou následující: 10 dílů destilované vody, 3 díly jaru a 1 díl glycerinu. Aby se jednotlivé složky dobře spojily, zahřejte směs na 80 °C a promíchejte. Ještě horkou tekutinu nalijte do uzaviratelné nádobky, pečlivě uzavřete a nechte ji alespoň 24 hodin odpočívat.

Nudle popáté Pěnová razítka

Pestrá zábava, na kterou vás stačí papír, barvičky vhodné pro děti (my jsme použili prstové) a pěticentimetrová kolečka pěnové nudle. Koleček budete potřebovat tolik, kolik máte připravených barviček. Tak hurá (resp. bum!) do toho!

 Ať už je venku počasí sebeošklivější, věříme, že vy si nenecháte náladu zkazit a s nudlemi si užijete spoustu kreativní zábavy!

Nechte se inspirovat a mrkněte na další články plné tipů na domácí aktivity a osvědčené Maminčiny vychytávky.