Vyrobte dětem zdravé mlsání

Které děťátko by nemělo rádo bonbóny! Zkuste svému malému gurmánovi vyrobit zdravější obdobu oblíbeného mlsání – vyrobte mu domácí gumové medvídky. Výroba je jednodušší než jste si mysleli.

Pomerančoví gumídci Připravte si:

  • 200ml vymačkané pomerančové šťávy s dužinou (případně můžete použít kvalitní pomerančový džus)
  • 1 zarovnaná kávová lžička agaru v prášku

Postup:

Přiveďte pomerančovou šťávu k varu a přidejte do ní lžičku agaru. Tekutinu pár vteřin povařte, odstavte z plotny a ihned plňte formičky. Gumídci tuhnou velice rychle – už za půl hodinky si na zdravých bonbónech můžete pochutnávat.

Existují speciální silikonové formičky na výrobu gumových medvídků. Pokud ji však doma nemáte, úplně stejně vám poslouží silikonová forma na led.

 

Jableční gumídci Připravte si:

Postup:

Postup je totožný jako u gumídků s pomerančovou příchutí – pouze před přidáním agaru do vroucí šťávy důkladně přimíchejte 2 vrchovaté lžíce přesnídávky.

 

Lesní gumídci Připravte si:

Postup:

Ten už znáte, tak šup do práce :o)

Fantazii a chutím se meze nekladou, nebojte se tedy kombinovat! Experimentujte a vytvářet různé přichutě. Pokud byste měli příliš kyselé ovoce – můžete do horké šťávy přidat rozmixovaný banán, který pamlsek osladí.

Gumoví medvídci budou skvělým překvapením na narozeninové oslavě nebo na letním pikniku. Aby bylo menu dokonalé, můžete ho doplnit o ovocný salát nebo domácí „brumíky“.