Domáci varianta oblíbené svačinky

Také si stále lámete hlavu nad tím, co vzít dětem jako svačinku na písek nebo čím potěšit malého mlsouna, který žadoní o něco sladkého? Udělejte jim lahodné domácí buchtičky, které jsou zdravější variantou těch  klasických kupovaných.

Příprava je opravdu jednoduchá!

Potřebujete jen suroviny, které většinou najdete ve své spíži. Když k přípravě těsta přizvete malého strávníka, bude vám to trvat mnohem déle :o), ale o to víc srandy si užijete. Společně strávený čas je přece k nezaplacení (a k neuklizení :o)).

Postup:

Krok prvníUšlehejte tuhý sníh

Oddělte bílky od žloutků a z bílků ušlehejte tuhý sníh.

Krok druhýUtřete pěnu

Ze žloutků a cukru utřete pěnu, do které postupně přidejte máslo a mléko.

Krok třetíSmíchejte mouku s práškem do pečiva

Smíchejte mouku s práškem do pečiva a moučnou směs přimíchejte do tekuté směsi ze žloutků.

Krok čtvrtýOpatrně vmíchejte sníh

Do vzniklé směsi opatrně vmíchejte sníh.

Krok pátýPlnění

Pokud k pečení používáte plechovou formu, před plněním ji vymažte olejem a vysypte moukou. Silikoné formy většinou vymazávat nemusíte. Při plnění počítejte s tím, že buchtičky trošku "vyběhnou", proto formičku nepřeplňujte.

Krok šestýPečeme

Pečte v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 10 minut.

Pokud chcete buchtičky „vyšperkovat“, oddělte si malou část těsta a obarvěte ji kakaem.

My jsme si na domácích buchtičkách pochutnávali společně s Hami přesnídávkou. Pokud dětem kromě přesnídávky přidáte ještě kousek ovoce, pasujete „obyčejnou“ buchtu na plnohodnotnou svačinu.