Osvědčené rady pro snadnější létání s malým cestovatelem

Po článku, ve kterém jsme vám radili, na co určitě nezapomenout, když vyrážíte s dětmi k vodě, pro vás máme další várku vychytávek od ostřílených maminek cestovatelek – tentokrát na téma „V letadle s malým raráškem“. Po přečtení našeho článku se přestanete děsit sebedelšího letu a společně se svým natěšeným cestovatelem ho zvládnete levou zadní!

Pohodlí

Vezměte sebou oblíbenou deku a polštářek. Na delších letech vám je sice zpravidla nabídnou, ale děťátko se bude cítit bezpečněji, když se zachumlá do dečky, kterou dobře zná. Navíc se vám vlastní přikrývka bude hodit i při dalším cestování.

Pokud budete sedět v první řadě sedadel – máte vyhráno – dejte deku a polštářek na podlahu a vytvořte tak malému cestovateli improvizovaný mini koutek, ve kterém si může i zdřímnout.

Zábava

Máte malého jedlíka? Zabalte si do letadla spoustu zajímavého a lákavého proviantu, který děťátko aspoň chvilku zabaví. Zkuste zvolit jídlo, které vašeho mlsouna nezašpiní (resp. je větší pravděpodobnost, že se jím nezašpiní) – jistěte to sušenkami, keksíky, ovocnými kapsičkami nebo třeba kousky nakrájeného ovoce a zeleniny.

Nezapomeňte hračky! Nenápadně do tašky propašujte neokoukané knížky a malé interaktivní hračky - při jejich objevování se děťátko zabaví na dlouhé minuty. Kromě novinek, nechte malého cestovatele, aby sám vybral největší favority ze svého hračkového arsenálu. Milovaný plyšák nebo autíčko dokáže udělat s cestovní horečkou hotový zázrak.

Pro větší děti zkuste vytvořit cestovní sadu pastelek a malého bločku, do kterého můžete zaznamenávat průběh vašeho společného dobrodružství.

Nezklamou ani prstoví maňásci! Až je vylovíte ze dna příručního zavazadla a zahrajete první minipohádku, nadšení vašeho děťátka bude téměř hmatatelné.

Chytrý telefon, tablet nebo iPad – vše naplňte k prasknutí písničkami a pohádkami, které má vaše děťátko opravdu rádo. Než zařízení, které vám může dopřát dlouhé minuty klidu na palubě letadla, uložíte do příručního zavazadla, zkontrolujte, zda je baterie opravdu nabitá.

Nejtěžším kalibrem k zabavení unuděného objevitele, je stolek zabudovaný v sedadle pře vámi, který se dá nekonečně dlouho otevírat a zavírat a v jehož útrobách se skrývají tuze zajímavé letáky, noviny a další poklady.

Praktické

„Buďte v suchu“ s dostatečnou zásobou náhradního oblečení. Nezapomeňte pro děťátko přibalit i něco teplejšího – díky klimatizaci bývá v letadle chladno. A pokud v tašce najdete kousek volného místa, přibalte si náhradní tričko i pro sebe – nikdy nevíte, jaká část jídla, které váš drobeček právě konzumuje, skončí na vašem svršku.

Dále by se vám jistě mohlo hodit:

  • taška na špinavé prádlo (na polité tričko jako dělaná)
  • pytlík na odpadky (s dětmi je jich víc než dost)
  • gel na mytí ručiček
  • omyvatelný bryndák (vsaďte se, že látkový bryndáček by po prvním použití skončil v tašce na špinavé prádlo)

A malá rada závěrem: Natrénujte si bleskurychlé skládání kočárku. Představte si, že stojíte v čele fronty nadšených cestovatelů, v jedné ruce držíte cestovní doklady, v druhé máte kočárek, manžel se už po sté ujišťuje, že jste v příletové hale opravdu nic nenechali a na levé noze máte přilepené děťátko. Tak.. a teď složte kočárek a předejte jej letušce, která má na tváři ten provokativně klidný úsměv :o) Jistě jste zaznamenali tu notnou (nebo nutnou?) dávku nadhledu.. tak především tu si nezapomeňte přibalit a užijte si cestování!

Kromě vychytávek, o které se s námi podělily zkušené maminky, pro vás máme praktické rady - jistě se vám při cestování letadlem budou hodit  KLIK.