Vytvořte svému děťátku hravou podložku, která ho zabaví a podpoří jeho rozvoj

Každé děťátko je rozený průzkumník! Vyrobte svému malému objeviteli podložku, díky které bude rozvíjet vnímání, pilovat své smysly, trénovat koordinaci oka a ruky a především bude s nadšením poznávat vše nové! Podpořte hravou formou jeho vývoj svého drobečka.

Na výrobu potřebujete:

  • podložku (rohožku, karton, pěnové puzzle, kousek koberce, apod.)
  • materiály všech možných druhů, rozměrů, velikostí a tvarů
  • tavnou pistoli

Postup je jednoduchý! Předměty si naskládejte na podložku a až je budete mít poskládané podle svých představ, opravdu důkladně je přilepte tavnou pistolí.

Vyvarujte se ostrých materiálů a nebezpečných předmětů, o které by se děťátko mohlo poranit. Při zkoumání mějte svého malého objevitele vždy pod dozorem. Nejen že mu můžete dělat průvodce při objevování všeho nového, ale předejdete tak případně nehodě, pokud by se některá část koberečku uvolnila.

Až vaše děťátko podložku dokonale prozkoumá, využijte ji jako senzomotorický kobereček. Chůze bosky po nerovném povrchu je zdravá a tuze zábavná aktivita, při které si malý chodec stimuluje chodidla a potrénuje motoriku.

TIP: Jakou hračkou ještě zabavit zvídavého drobečka? Mrkněte na náš článek s podrobnou nápovědou → klik. A pokud se chcete pustit do dalšího „diy“ projektu – nechte se inspirovat a vyrobte svému děťátku třeba „duhové hračky“.