Máme jich doma desítky a je nám líto je vyhodit. Tak co si s nimi užít zábavu?

Někdo vaří, někdo baští kupované skleničky. Nám více vyhovoval ten druhý scénář a to hlavně, když jsme příkrmy zaváděli. A díky tomu jsem měla doma opravdu velkou zásobu víček. A to byla zase jedna z těch příležitostí vymyslet pro toho mého malého človíčka další zábavu. :-) 

To je rámusu!

Víčka jsem dala do plastové krabičky. Mareček byl ještě ležák, ale na bříšku už docela obstojně dokázal krabičku vzít, zatřepat s ní a nakonec (jak jinak) ji celou vysypat. Pokaždé, když jsem uslyšela tu sprchu víček padajících na plovoucí podlahu, byla jsem ráda, že v patře pod námi nikdo nebydlí. Ale Marečkovi se ten hluk tak moc líbil! 

Nahraďte plastovou krabičku hliníkovou, třeba od lázeňských oplatek. To je teprve rámus!!!

Pojď si pro víčko!

Když už se Mareček uměl malinko plazit, víčka rozházená po podlaze byla velikou motivací se po bříšku posunout o půl metru dál. Je lepší jich k této hře vzít jen několik, třeba pět, aby děťátko nebylo zmatené, kam dřív lézt. Když na mě koukal, víčka jsem postupně pokládala okolo něj tak, aby na ně hned nedosáhl. S víčkem jsem na zemi zatočila, aby slyšel ten známý zvuk. Hned se za ním pak vypravil a připadal si jako velký lovec, když ho chytil dřív, než se dotočilo a spadlo na zem. 

Najdeš dudlíčka?

Když už Mareček seděl, měla jsem víček opravdu celou krabici. Sám vymyslel novou hru, když mu při prozkoumávání víček spadl do krabice dudlík. Ponořil ručičku do krabice s víčky a začal ho zuřivě mezi víčky hledat, přehrabovat se a cinkat. A nápad byl na světě. Do krabice jsem pak schovávala malého plyšáka, nebo plastovou figurku. Cokoli, co má rád, chce to hledat a hlavně to má jinou strukturu materiálu než samotná víčka. 

Hop!

Hra která se dá hrát s čímkoli a jentak neomrzí. Házení předmětů, například víček od přesnídávek. Nejprve je házel jen tak po koberci, o hodně později jsme se s nimi trefovali do lavoru. Měli byste vidět to soustředění a radost, když se víčko dostalo, kam mělo. 

A uklízíme!

I uklízení může být hra. Víčka jsme společně uklidili do krabičky a krabičku zavřeli. Dobrou noc, naši kulatí kamarádi. Tak zase zítra.