Suroviny pro vaše nejmenší vybíráme s největší pečlivostí a velmi šetrně je zpracováváme. Kvalita a bezpečnost je naší nejvyšší prioritou.

Jako výrobce dětské výživy splňujeme vysoké nároky na kvalitu a přísné požadavky české i evropské legislativy jak ohledně výběru surovin, tak procesu jejich zpracování do konečného produktu. Jsme také pod pravidelným dohledem státních kontrolních orgánů. Denně pracujeme na tom, aby byly Hami výrobky stoprocentně bezpečné a v nejvyšší kvalitě.

Kvalita příkrmů od Hami je hlídaná od pěstování surovin až po balení výsledných produktů. Téměř všechny naše plodiny jsou sklízeny ručně. Příkrmy ve skleničkách jsou ještě kontrolovány rentgenovými paprsky na přítomnost skla, kovu, kamínků a cizích předmětů. Rozsáhlou kontrolu kvality provádíme i po etiketování a balení. Jen skleničky, které zcela splňují přísné požadavky na kvalitu, mohou opustit naši továrnu.

Testujeme každý krok ve výrobě, od kvality půdy přes sklizeň až po doručení hotových výrobků na prodejny.

Ověřená kvalita surovin

Při výrobě Hami výrobků vybíráme nejlepší a nejkvalitnější suroviny, které jsou vyhrazené speciálně ke zpracování pro dětskou výživu. Tyto ingredience se od běžných čerstvých surovin velmi liší. 

Farmy a sady, se kterými spolupracujeme:

  • splňují náročné požadavky na dětskou výživu,
  • jsou daleko od hlavních silničních tahů a od těžkého průmyslu, aby se minimalizovalo jakékoliv nežádoucí znečištění surovin pro naše produkty,
  • se nacházejí v místech, kde je vhodné počasí pro pěstování daného druhu suroviny, aby se předešlo používání chemické ochrany rostlin,
  • pěstují své plodiny na půdě s velmi nízkou hladinou přirozeně se vyskytujících těžkých kovů, dusičnanů a jiných kontaminantů,
  • jsou s námi v neustálém kontaktu. Pomáháme jim v zavádění nových postupů, které zvyšují kvalitu ovoce a zeleniny. 

Naše maso

Hovězí maso získáváme z kvalitních irských farem. Skot zde žije v přirozeném prostředí, ve volném chovu celoročně s dostatkem trávy a zeleně. Kuřata jsou chována na podestýlce. Ryby pocházejí z výlovů schválených organizací pro udržitelný rybolov (Marine Stewardship Council). Tento rybolov neohrožuje jiné mořské tvory a zároveň ryby neobsahují kontaminanty (těžké kovy). Vedle např. tresky používáme například i tuňáka pruhovaného, který je pro svou menší velikost ideální pro kojeneckou výživu.

Suroviny do skleniček jsou nejdříve šetrně opracovány, zelenina i ovoce se ku příkladu vaří v páře, aby neztratily vitamíny a minerální látky. Při balení se příkrmy od Hami v uzavřených skleničkách velmi krátce zahřejí na vysokou teplotu (zavaří), čímž si uchovají všechny živiny a chutě. 

Díky zavaření se příkrmy Hami dají dlouho skladovat při pokojové teplotě, aniž by bylo použito konzervačních prostředků.

Hami bio 

Všechny Hami příkrmy jsou vyrobené pouze z těch nejkvalitnějších surovin a podléhají přísným kontrolám – zejména na obsah dusičnanů, mykotoxinů a těžkých kovů. Ingredience pro výrobu BIO příkrmů od Hami podléhají stejně přísným požadavkům na kvalitu a kontrolu, jako je to u ostatních příkrmů. Liší se pouze tím, že pocházejí z ekologického zemědělství, které je ještě šetrnější k životnímu prostředí a podporuje přirozenou biodiverzitu.