Bříško ovlivňuje fyzický vývoj a rozvoj mozku vašeho děťátka

Bříško, které se skládá ze žaludku a střev, nejenže tráví a vstřebává živiny potřebné pro růst; ale také pomáhá chránit vaše děťátko před nemocemi a spolupracuje s mozkem, aby ho udrželo šťastným. Zdravé  a spokojené bříško je tak zásadní pro celkové zdraví a pohodu.

Bříško děťátka potřebuje zdravou střevní mikroflóru, protože některé druhy potravin se mohou trávit obtížněji. V tomto okamžiku na scénu vstupují příznivé bakterie. Nejenže pomáhají uvolňovat živiny tím, že rozkládají komplexní potraviny, ale příznivé bakterie také produkují některé důležité vitaminy a napomáhají vstřebávání důležitých minerálů. Je to sice komplikovaný proces, ale bříško je navrženo tak, aby provedlo opravdu dobrou práci.

Bříško ovlivňuje náladu a spokojenost vašeho miminka

Všimli jste si, že miminka spí po nakrmení lépe? To je příklad toho, jaký může mít bříško vliv na náladu. Jak to bříško dělá? Jedním způsobem je produkce serotoninu, hormonu, který zlepšuje náladu a podporuje lepší spánek. Produkuje se zde téměř 95% serotoninu v těle.

Kromě toho bříško miminka obsahuje miliony a miliony nervových buněk, které jej spojují s mozkem. Bříško obsahuje více nervů než jakýkoli jiný orgán v těle, s výjimkou mozku. Proto se bříško občas označuje jako náš "druhý mozek".

Bříško a mozek spolu neustále komunikují. Vědci se o této intenzivní komunikaci a o způsobech ovlivňování celkové pohody dozvídají stále více. Zdravá střevní mikroflóra má za úkol posílat signály do mozku prostřednictvím nervových spojení nacházejících se v bříšku. Mozek tyto informace používá ke kontrole podmínek uvnitř bříška, čímž pomáhá děťátko udržovat spokojené.