Připravte svému malému jedlíkovi "začátečníkovi" lahodný příkrm skládající se ze tří zdravých ingrediencí, na kterých si jistě pochutná.

Krok první Pečeme kuře

Kuřecí prsa (s kostí i s kůži) důkladně opláchneme pod tekoucí vodou. Po té je vložíme na plech vystlaný pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °. Pečeme cca 50 minut.

Krok druhý Vaříme fazolky

Než se nám kuřecí prsíčko upeče dozlatova, pustíme se do jednoduché přípravy zeleniny. Fazolky důkladně očistíme a uštípneme jim špičky. Nakrájené fazolky dáme do vroucí vody, necháme uvařit doměkka, slijeme a odložíme stranou.

Pokud se chcete najíst společně se svým drobečkem, na plech  vložte i druhé kuřecí prso, které okořeňte.  Do hrnce s vroucí vodou přidejte pár fazolek navíc, nezapomeňte je však ušetřit mixování.

Krok třetí Mixujeme

Upečené kuřecí prso zbavíme kůře a s velkou pečlivostí odstraníme kosti. Natrhané maso a zelené fazolky vložíme do mixéru, přidáme vlažný zeleninový vývar a umixujeme pyré jemné konzistence.

Krok čtvrtýPřidáme poslední přísady

Avokádo rozřízneme na půl, vyndáme pecku a pomocí lžíce vydlabeme vnitřek. Dužinu vidličkou rozmačkáme na jemnou kaši, kterou přidáme do pyré, které jsme umixovali z fazolek a kuřecího masa. Poslední přísada, která by neměla chybět, je olej. Ten, který přidáte malému jedlíkovi do příkrmu, pečlivě vybírejte - vhodný je např. olivový či řepkový nebo malé množství másla.

Lámete si hlavu nad dalšími kombinacemi, které jídelníček vašeho děťátka zpestří? Zkuste mrknout na článek, ve kterém najdete hned 3 variace na domácí přírkmy z dýně hokaido.