Zkušenost s domácími a kupovanými příkrmy.

Miminko dá zabrat samo o sobě všem členům rodiny. Nejvíce však mamince. S jídlem je to ze začátku je to celkem jednoduché-miminko pije mlíčko. Postupně mezi 4. a 6. měsícem se začínají zavádět první příkrmy. V dnešní době mají maminky spoustu možností, jak si příkrm opatřit.

-Mohou koupit již hotové příkrmy, přesnídávky, kaše a spoustu dalších produktů pro miminka. Vše je označeno od jakého věku miminko produkt může (např. +4, od ukončeného 8. měsíce apod.). Ušetří se jimi spousta času, který maminka může věnovat svému miminku. 

-Nebo mohou jídlo miminku připravit samy doma. Úplně nejlepší je, když je vlastní zahrádka, a zelenina či ovoce je takové, jaké si člověk sám vypěstuje. Domácí "bio". :) Já osobně většinou kupuji hotové příkrmy když někam jedeme. Je to jednodušší a velice praktické. Minulý týden jsem se rozhodla zpracovat zeleninu, co jsem ještě sebrala na zahrádce a rozhodla jsem se udělat vlastní domácí příkrmy. Tak jsem nastudovala co a jak, jak dlouho zavařovat a pustila se do práce. Dala jsem rajčata bez slupky, papriku, maso (kuřecí a králičí-domácí) a do jednoho hrnce jsem přidala rýži a do druhého jsem pak přimíchala zvlášť uvařené těstoviny. Naplnila jsem skleničky a zavařila. Vyčetla jsem, že pokud chci uchovávat mimo lednici rok, musím zavařit 2x. Tak jsem zavařovala poprvé na 100°C asi hodinu a po druhé po 24 hodinách asi 50 minut na 70°C. Skleničky se nesmí úplně dovřít, aby mohl ujít vzduch a víčka se lépe zatáhla, což se povedlo. Chuťově jsou příkrmy dobré a dceři chutnají.

Teď pomalu postupně vytahuji skleničky a je to pro mě snažší, než každý den vařit. 

Jídlo se dá i zamrazit, ale z důvodu malého mrazáku jsem byla nucena zavařovat. Sabince to chutná a já vím, co jí dávám. :) 

-Dělat domácí příkrmy je dobré také pro maminky, které na tom nejsou finančně nejlépe. Nejlevněji to vyjde, když jsou suroviny z vlastní zahrádky, od známých apod.. 

-Stejně máme nakoupených pár skleniček Hami příkrmů do zásoby. Člověk nikdy neví. :)