Vyrobte si neobvyklou hmotu, se kterou si užijete kopec zábavy.

Tentokrát pro vám máme tip na opravdu originální hru, která podpoří psychomotorický vývoj vašeho děťátka. Zkuste si udělat domácí želatinu! Vsadíme se, že se zabaví větší část rodiny. Minimálně při úklidu :-)

Potřebovat budete:

  • 3 sáčky potravinářské želatiny v prášku
  • Přírodní nebo potravinářské barvivo (ale obejdete se klidně bez něj)
  • Teplou vodu
  • Nádobu, do které želatinu nalijete
  • Hračky, které v hmotě schováte

Jak na to?

Želatinu uvařte podle návodu na zadní straně sáčku. Pokud ji chcete barevnou, vmíchejte potravinové barvivo. Do tekutiny vložte hračky, které bude váš malý objevitel ze ztuhlé želatiny svými drobnými prstíky vytahovat a nenápadně přitom procvičovat jemnou motoriku a koordinaci „ruka – oko“.  A teď stačí troška trpělivost, než hmota ztuhne. Hned potom se můžete pustit do kutání, hraní a objevování.

 

Když jsou všechny hračky venku, hra rozhodně nemusí končit! Dejte kousky želatiny do plastové nádoby a nechte své děťátko, aby ji mačkalo, rozdrobovalo na menší kousky a objevovalo další možnosti této neobvyklé hmoty.

Zaujala vás výroba hračky z věcí, které doma běžně máte? Pak pro vás máme další tipy! Zkuste si spolu se svým děťátkem namalovat duhu nebo si vyrobte smyslovou obruč, kterou bude vaše děťátko zvědavě objevovat.