Jak zužitkovat víčka od skleniček a uchovat vzpomínky?

Opět přicházíme s tipem, jak vdechnout nový život obalům od Hami produktů! Tentokrát si pohrajeme s víčky od skleniček, ze kterých vyrobíme rámečky na fotky. Postup je jednoduchý – hurá do toho!

Co budete potřebovat?

  1. Víčka od přesnídávek nebo příkrmů

  2.  Oblíbené fotky

  3.  Tvrdý karton

  4.  Samolepicí magnetickou pásku (vystačíte si však i s obyčejným magnetem)

  5.  Tavnou pistoli

Jak na to?

  1. Vyberte si fotky, které chcete do rámečků umístit, obkreslete na ně dno víčka (stranu s menším průměrem) a vystřihněte
  2. Dno víčka obkreslete také na tvrdý karton a vzniklé kolečko opět vystřihněte
  3. Kartonové kolečko umístěte do víčka – nebojte se přitlačit, aby uvnitř pořádně drželo
  4. Na karton kápněte trošku náplně z rozehřáté tavné pistole a nalepte fotku
  5. Na zadní stranu víčka nalepte kousek magnetické pásky nebo pomocí tavné pistole připevněte klasický magnet
  6. Voilá! Máte hotovo!

A abychom nezůstali jen u jednoho nápadu, máme pro vás i druhý – pohrajeme si s hotovými víčky a vytvoříme z nich věneček. Vsadíme boty, že takový na dveřích žádný ze sousedů nemá! :o)

Základem je správné rozložení víček (teď už rámečků s fotkami) – podle jejich počtu z nich vytvořte provizorní věneček, změřte průměr a podle toho si narýsujete na tvrdý karton kruh. Uprostřed vzniklého kruhu narýsujte druhý a střed vystřihněte. Vznikne tak rám, na který budete víčkové rámečky lepit. Nejdřív ho však pomalujte, polepte nebo obalte krepovým papírem, tak jak jsme to udělali my. Teď už stačí nalepit tavnou pistolí víčka s fotkami a věneček umístit na oblíbené místo.

Ať už jste rámečky na vzpomínky, které jsou pro nás všechny tak vzácné, vyráběli pro sebe nebo jimi potěšíte třeba babičku, věříme, že vám budou dělat radost.

"Recy nápadů" není nikdy dost! Zkuste si udělat z víček od přesnídávek třeba lodičky nebo s s nimi prostě jen pohrajte - nápady najdetetadytu :o)