Spokojené napapané bříško je základem úspěšné dovolené. Jak zdravě uspokojit malé hladovce a přitom nestrávit dovolenou u plotny?

Ať už jste zvyklá doma vařit nebo malému hladovci dávat kupované příkrmy ze skleničky, na dovolené je ideální mít vše připravené, abyste si ji užili všichni a nikdo nemusel od rána do večera vařit. Pokud to ovšem není váš koníček :-)
Pojďme společně projít celý den a snad vás inspiruji, jak si dovolenou ještě více zpříjemnit. 

Mlíčko pro start do nového dne

Nejjednodušší to mají maminky, které kojí. Mlíčko je vždy připravené a má správnou teplotu. Maminkám, které nekojí, se pro přípravu umělého mlíčka vyplatí vzít si vlastní rychlovarnou konvicitermosku a alespoň dvě lahvičky

Dáváte mlíčko i přes den? Na výlety se bude určitě hodit termoobal na lahvičku, který udrží vodu pro přípravu mlíčka teplou i několik hodin. K tomu nezapomeňte si vzít malou dobře uzavíratelnou krabičku na prášek. 

Snídaně pro energii objevovat

U nás se snídá kašička. Instantní dětské kaše dodali Marečkovi energii potřebnou na celý dobrodružný den a my na její přípravu potřebovali jen vodu a rychlovarku

Pokud máte na dovolené čas a chuť, začněte den kreativně a kašičku náležitě ozdobte ovocem. Co z ní udělat třeba medvídka?

Svačinky pro příjemnou pauzu

V létě je všude spousta neodolatelného čerstvého ovoce. Některé děti ho milují jen rozmačkané vidličkou, jiné si potrpí na rozmixované pyré ze skleničky nebo naopak na kousky napíchané jako špízky

Každopádně bych do zásoby vzala pár ovocných kapsiček, ve kterých se pyré nezkazí ani při vyšší teplotě, je neustále připravené a děti baví krmit se samy. Maminky naopak ocení, že to můžou dělat i když má malý objevitel právě ručičky špinavé od smůly. 

Oběd pro polední naplnění bříška

Ať už si chcete udělat pohodový oběd v restauraci nebo naplánujete oběd v přírodě, připravená sklenička je k nezaplacení. Navíc v létě je lepší mít příkrm zavařený nebo koupený; čerstvě uvařený oběd by se v krabičce mohl zapařit a horkem zkazit. A střevní potíže je asi to poslední, co bychom na dovolené chtěli absolvovat. 

Jak na ohřátí příkrmu v přírodě?

Vezměte si s sebou termosku s horkou vodou a dostatečně velký hrneček. Do něj nalijte trochu horké vody, vložte otevřenou skleničku (tak, aby voda obklopila celou skleničku, kromě hrdla samozřejmě :-) ) a po chvilkách lžičkou příkrm míchejte. Z mé zkušenosti stačí vodu vyměnit jen jednou až dvakrát a příkrm je krásně teplý.

Večeře pro unaveného cestovatele

Večer už bývá někdy unavenější, a tak většina maminek ocení opravdovou jednoduchost. Někdo dává mléčnou instantní kašičku, my dáváme husté zeleninové polévky nebo zeleninové kaše. Proto jsem na dovolené použila zeleninový příkrmsmíchala ho s trochou teplé vodyzahustila rýžovou nemléčnou kašičkou. Zdravá, chutná, sytá večeře byla na světě :-)

... a večerní mlíčko dovedlo našeho dobrodruha do říše snů

 A ještě Pár tipů na výlety

  • I když si ověříte, že voda je v místě dovolené vhodná pro kojence, nic nezkazíte několika litry balené kojenecké vody pro strýčka příhodu. 
  • Pokud miminko ještě samo nesedí, použijte autosedačku. Pokud už dobře sedí, možná se vám bude hodit cestovní plátěná "židlička". 

Líbil se vám článek? Přečtěte si také tipy kam se vybrat na letní dovolenou či jak si vybrat vhodné ubytovní na dovolenou s miminkem!