Aneb čím jsme si prošli, co jsme vyzkoušeli a co pomohlo?

Nedávno jsem psala recenzi na nové mlíčko a když jsem se přes přípravu a průběhu prvního krmení dostala k tomu, jaký vliv mělo mlíčko na zažívání naší holčičky, až příliš živě jsem si vzpomněla na naše pokusy o její spokojené bříško.

Pár dní po příchodu z porodnice jsme zjistili, že nakrmit, přebalit a uspat miminko, není taková sranda. Obzvlášť, když se tak často budila a kroutila se jako žížala. A tak začal kolotoč pokusů o to jí z bolestí bříška ulevit. Kolik kilometrů Elinka "ujela na kole", kolik kroužků jsme po jejím bříšku namasírovali, kapali kapičky, nahřívali pleny...ale pořád to nebylo ono.

Stoprocentně nezabíralo nic a naše pokusy trvaly až do jejich dvou měsíců. Pak jsme si uvědomili, že když ji nosíme, hladíme, mazlíme...všechny bolesti jsou pryč a prdíky svižně odchází. Rozhodli jsme se tedy pořídit si ergonomické nosítko a trápení bylo pryč! Není nic hezčího, než tisknoucí se miminko k mamince a co víc, spokojené miminko tisknoucí se k mamince. Takže za nás viva nosítko :-) A kdybych byla zručnější (třeba v příštím životě, nebo u příštího miminka), zkusila bych i nosítko.