Náš tip na lepší zažívání. :)

Všichni určitě známe ten koloběh štěstí, kde ke spokojenosti dítěte, je třeba spokojené mámy a naopak.

Ač jsem se na Valerčin příchod připravovala opravdu poctivě, tak nastalo pár okamžiků, při kterých jsem si nevěděla rady. Respektive vše šlapalo jak hodinky, ale jen do chvíle, než došlo na příkrmy. Vzhledem k tomu, že byla (a stále je) kojená, začínali jsme s příkrmy až kolem 8 měsíce. Myslela jsem si, že čím později začneme, tim líp bude snášet jednotlivé potraviny a vyhneme se tak problémům se zažíváním.

Omyl.

Svědomitě jsem se před zaváděním příkrmů vyzbrojila arsenálem nejrůznějších čajů, kapek, probiotik a vlastně nic z toho mi nezajistilo to spokojené, usměvavé miminko, jaké bylo na obalech.

Jakto?

U nás doma to vypadalo asi tak, že já nosila, táta hledal v chytrých knihách, Valerie plakala, po pár dnech už jsem plakala i já a zanedlouho se přidal i táta. Jak jsme si všichni tak smutnili a stále nepřicházeli na nic, co by Valerce ulevilo.

Huráááá. Po několika nekonečných dnech , nás zachránila babička s něčím, co pro mě v první chvíli byla jen další zkouška.

"Uvař jí pórkovou polívku." Jasně, nikdy by mě nenapadlo, že pórek, nebo cibule dokáží takové zázraky. Naopak jsem si myslela, že se to ještě zhorší.

Fungovalo to!

Už je to půl roku zpátky a já mám doma naprosto jiné dítě, teda spokojené dítě. Ano, i něco tak obyčejného jako cibulová, nebo pórková polévka, můžou pomoci k lepšímu (nejen) zažívání.

Děkuju babi. :)