Jedno z tradičních jídel, na kterém si do teď pochutnává celá rodina. Vyzkoušejte připravit vašemu děťátku tuto lahodnou dětskou verzi

Krok prvníPříprava základu

Čerstvý kopr důkladně omyjeme a zalijeme předem uvařeným domácím hovězím nebo zeleninovým vývarem. Vaříme asi 15 minut a poté stáhneme z ohně a necháme odstát 5 až 10 minut.

Dejte si pozor, aby domácí vývar neobsahoval mnoho soli a jiných koření a byl vhodný pro děťátko.

Krok druhýPřidáme mléko

Do vývaru z kopru přidáme podle návodu připravené batolecí mléko a 2 až 3 lžíce nemléčné rýžové kaše na zahuštění.

Krok třetíPříprava omáčky

Koprovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a dochutíme lžící bílého jogurtu.

Krok čtvrtýPodáváme

Koprovou omáčku podáváme s uvařenými vidličkou rozmačkanými bramborami a na jemno nakrájeným uvařeným hovězím masem z vývaru nebo vajíčkem uvařeným natvrdo.