Dobře padne, jako vzpruha po porodu a dodá energií kojícím maminkám.

Krok prvníPříprava slepice

Slepici na polévku omyjeme a osušíme. Odkrojíme prsa a stehna. Obojí zamrazíme resp. použijeme zvlášť. Zbylou slepici přivedeme k varu ve 2L vody s 2ČL soli a kořením. V tlakovém hrnci vaříme hodinu, v normálním 3 hodiny na mírnem plameni.

Krok druhýPříprava zeleniny

Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Scedíme polévku. Vývar dáme zpět do hrnce, přidáme zeleninu a vaříme ještě 20 minut, až změkne.

Krok třetíPřidáme tahini

Přidáme tahini a zakysanou smetanu a ponorným mixérem polévku umixujeme na krém, případně ještě naředíme. Dochutíme solí, pepřem a worcesterskou omáčkou.

Polévku si můžete zamrazit přibližně v 200 ml. porcích na později a vždy podle potřeby rozmrazíme a ohřejeme. Pozor, slepičí vývar má při pokojové teplotě tendenci rychle zkysnout.