Ideální oběd pro těhotné a kojící maminky, který jim dodá potřebné vitaminy a železo.

Krok prvníPříprava surovin

Zeleninu oloupeme a spolu s masem omyjeme a pak je nakrájíme na kostičky. 

Krok druhýVaříme

 V hrnci rozehřejeme olej. Při středním plameni na něm krátce podusíme zeleninu, přilejeme vývar. Přivedeme k varu a přikryté vaříme 20 minut.

Krok třetíPřidáme okurky

Okurku omyjeme, očistíme a rozpůlime. Lžičkou vybereme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Krátce před dovařením k zeleninové směsy přidáme okurky a maso.

Krok prvníPodáváme

Přimíchame smetanu a jitrnici a přivedeme k varu. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s nudlemi, rýží nebo bramborami. 

Uvařte si více porcí na jednou a zamražte si je na později.