Mrkev k pečení koláčů a muffinů mám moc ráda. Je k tomu předurčena svojí sladkou chutí.Místo másla nebo klasického oleje jsem zkusila opět použít kokosový olej a kombinace s mrkví mu svědčí.

Krok prvníPříprava suché směsi

Mouku promícháme s práškem do pečiva.

Tip nutriční specialistky: Smíchejte doporučené množství špaldové mouky s obyčejnou polohrubou moukou v poměru 1:1 a pomůžete tak dětskému bříšku vstřebat více vlákniny.

Krok druhýPříprava mokré směsi

Jogurt, vejce, med, olej a skořicový cukr dáme do druhé mísy a lehce prošleháme mixérem.

Krok třetíVše smícháme

Okrájíme si mrkev, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle k mouce. Přidáme promixované tekuté ingredience a vařečkou promícháme.

Krok čtvrtýPečeme

Plníme do připravených košíčků nebo formy na muffiny do 2/3. Pečeme při 180 °C po dobu zhruba 22 minut – raději zkusíme pomocí zapíchnutí špejle (těsto se nesmí lepit).

Dobrou chuť...