Polévky jsou vyváženou a dobře stravitelnou položkou v jídelníčku batolete. V letních měsících slouží jako dobrý zdroj tekutin a v zimě naopak příjemně zahřejí bříška těch nejmenších. Vyzkoušejte doma klasický masový vývar, na kterém si pochutná celá rodina.

Krok prvníVaříme vývar

Maso omyjeme, nakrájíme na malé kousky a zalijeme asi 300 ml studené vody. Přivedeme k varu a vaříme, až je maso téměř měkké. 

Krok druhýPřidáme zeleninku a zavářku

Pak přidáme očištěnou nadrobno nakrájenou zeleninu a povaříme tak dlouho, než zelenina změkne. Polévku můžeme zahustit různou zavářkou, např. nudlemi, rýží nebo nemléčnou rýžovou kašičkou.

Náš tip: vyzkoušejte, jak je polévka lahodná se zavařenou nemléčnou rýžovou kašičkou!