Uvařte svému malému jedlíkovi placičky, na kterých si může pochutnávat třeba i sám – do malé dětské ručičky totiž padnou skvěle!

Krok první Uvaříme květák

Květák důkladně opláchneme a rozdělíme na růžičky. Krátce je povaříme v mírně osolené vodě – od bodu varu stačí 10 minut. Po uvaření růžičky scedíme a necháme okapat. 

Krok druhý Tvoříme těstíčko

Po okapání růžičky rozmačkáme. Přidáme všechny zbylé ingredience a koření (vč. dvou stroužků utřeného česneku). Důkladně promícháme.

Sůl, pepř, česnek a podobná dochucovadla se snažte v jídelníčku děťátka omezit. Při příravu placičekk oddělte část "těsta" pro děťátko, kterou podávejte s minimem soli, pepře či jiného koření.

 

Krok třetí Tvarujeme placičky

Ze vzniklé směsi tvoříme placičky, které dáváme na plech vystlaný pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C cca 30 minut. 

Krok čtvrtý Podáváme

Placičky můžete podávat s čerstvou zeleninou, s vařenými bramborami nebo si na nich pochutnat „jen tak“ – skvělé jsou totiž i samotné!

Květák je výborný zdroj vitaminů, minerálů a stopových prvků, které usměrňují trávicí proces. Působí na celý trávicí trakt od žaludku po slepé střevo a je lépe stravitelný než jiné brukvovité rostliny. Pokud nemáte na vaření čas nebo vyrážíte s děťátkem na výlet – dopřejte mu kvalitní květák v masozeleninovém příkrmu.