Podívejte se na recept na sušenky, které budou malé mlsouny bavit a navíc jsou zdravé a prostě mňam.

Krok prvníPříprava mrkve

Syrovou mrkev očistěte a na nejjemnějším struhadle nastrouhejte. Pokud máte stále ještě delší vlákna, nebojte se použít tyčový mixér, kterým nastrouhanou mrkev ještě rozmixujete.  

Krok druhýPříprava těsta

Do mrkve vmíchejte změklé máslo a po troškách přisypávejte mouku a prášek do pečiva. Množství mouky budete muset přizpůsobit šťavnatosti mrkve. Já nakonec přisypala dokonce o 50 g víc. Těsto by mělo mít konzistenci asi jako linecké. Až budete spokojeni, dejte ho na chvíli do ledničky, aby se tolik nelepilo na ruce při vykrajování.

 

Krok třetí Vykrajování

Vyválejte si plát asi 5 mm vysoký a vykrajujte z něj tvary nebo zvířátka, které má vaše děťátko rádo. Sušenky můžete potřít bílkem, aby se pěkně leskly.

Větší kuchtíci určitě mamince s vykrajováním pomůžou. Kuchyň bude sice celá od mouky, ale radost z vlastnoručně udělaných sušenek to jistě vynahradí :-)

Krok čtvrtý Upéct a sníst

Předehřejte si troubu asi na 180 stupňů a sušenky pečte asi 15-20 minut. A teď už je jen udržet mimo dosah malého mlsouna, než trochu vychladnou :-)

Vyzkoušejte také sušenky s javorovým sirupem

Přibalte na cestu k těmto chutným sušenkám i ovocnou přesídavku, do které si je může váš drobeček namáčet. Mňam, to bude dobrota!