Zkusme dětem udělat svačinky veselejší, lákavější a především plné vitamínů!

A je tu! Období viróz, chřipek, nachlazení. Ovoce v našich jídelníčcích a především v miskách a na talířcích našich dětí, je právě v tomto období důležitější než kdy jindy.

Ovoce je přirozeným zdrojem vitaminů (nejvýznamnější je vitamin C), minerálních látek a samozřejmě i vlákniny. Zejména na podzim a v zimě je jejich přísun důležitý. Jenže jak vyzrát na malé tvrdohlavé nejedlíky? Zkuste jim (nebo ještě lépe spolu s nimi) vytvořit vlastní ovocnou zoologickou zahradu!

Na výrobu ovocných „výběhů“ potřebujeme především banány, které zvířátkům vytvoří pevnou půdu pod nohama. A aby se zvířena na banánu udržela (a aby byla svačinka ještě zdravější), do vykrojeného banánu dáme trošku oblíbeného jogurtu, tvarohu nebo třeba ovocného příkrmu Hami. A teď to nejdůležitější pro nás, pro rodiče! Na ozdobení použijeme oblíbené, sezónní nebo prostě ovoce, které máme zrovna při ruce. A teď to nejdůležitější pro malé strávníky! Nechte své děti vybrat, které zvířátko z balíčku Safari sušenek Hami se zabydlí v jejich svačince.