Pocit bezpečí a jistoty je v prvních dnech a měsících nejdůležitější.

Když miminko přijde na svět, jedná se pro něj o obrovskou změnu. Pocit bezpečí a jistoty je v prvních dnech a měsících nejdůležitější. Díky neposílenému svalstvu a takzvanému flexnímu držení nemůže ležet novorozenec rovně na zádech. Vždy bude mít hlavičku stočenou k jedné straně a díky tomu i posunuté těžiště celého těla. Pokud dostatečně neohlídáte polohování, může dojít ke sležení hlavičky, fixovanému úklonu hlavičky a tím i stočení celého tělíčka do písmene C.

Proto je lepší pokládat novorozence od narození na péřové hnízdečko. Peří se pod váhou miminka rozestoupí do stran a tím mu vytvoří pomyslné korýtko a fixaci po stranách.  Umožní tak dítěti rozložit těžiště těla na střed, být tak co nejvíce v ose a vyvíjet se tak symetricky.

Každé mládě potřebuje své hnízdečko. Tak i novorozenec nepatří na pevnou a rovnou podložku.

Ptáte se, zde je PÉŘOVÉ hnízdečko vhodné v létě?

Peří udržuje stálou teplotu dítěte, je prodyšné a dýchá. Proto se v ní miminko nepotí. Naopak pro letní miminka je hnízdečko velkým pomocníkem jako podložka do kočárku. Peří utlumí otřesy z jízdy, což na pražských chodnících maminky velmi uvítají.

Hnízdečko se dá využít jako podložka na spinkání, podložka na hraní například pod hrazdičku, i jako hnízdečko, když miminko bdí a sleduje prostor kolem sebe.