Aby miminko mohlo dobře papat, je potřeba, aby bylo uvolněné a mělo pohodlí. Pomůže mu k tomu péřová zavinovačka!

Aby miminko mohlo dobře papat, je potřeba, aby bylo uvolněné a mělo pohodlí. Péřová zavinovačka dodá miminku pocit bezpečí, ale hlavně také stabilní polohu. Miminko je díky zabalení jištěné ze všech stran, žádné končetiny mu nikam nepadají, takže jej nikam netáhnou a nevychylují. Dítě se do péřové zavinovačky doslova propadne jako do hnízdečka a může se krásně uvolnit. Proto může maminka využít na kojení péřovou zavinovačku místo kojícího polštáře. Toto uvítají hlavně maminky, které mají opravdu malé děti, a v náručí jim miminko protéká mezi rukama.

 Velmi často se stává, že miminka u jídla usnou. I když se to nám nezdá, tak pro ně je to vyčerpávající a potřebují si po té odpočinout. Proto po kojení můžeme miminko dát rovnou v zavinovačce do vyvýšené polohy klubíčka na odříhnutí a po té jej uložit ještě na péřový polštářek, který dodá miminku vyvýšenou polohu a tím zabrání možného vdechnutí po blinknutí.

Péřový polštářek je vhodný volit namísto podhlavního klínu. Podhlavním klínem vytvoříme miminku nakloněnou rovinu a miminko pod tíhou velké hlavičky bude klouzat dolů. Maminky si tak často stěžují, že jim miminko z klínu cestuje dolů do postýlky. Tento velký tlak je ale bohužel vyvíjen i na páteř, která se díky tomu může vychýlit do strany. Miminko v péřové zavinovačce a na polštářku je ve vyvýšené poloze, ale má krásnou polohu klubíčka, kdy je šíje protažená, hlavička odlehčená a tělíčko leží na rovné položce.

 

Hnízdečko, které miminku péřová zavinovačka vytvoří, mu pomůže se krásně uvolnit po jídle a po té spokojeně spinkat.

Trápí vaše děťátko koliky či prdíky? Podívejte se také na video s tipy pro spokojené bříško!