Deštivé dny mají za následek jediné - znuděné děti a mrzuté maminky. Zapomeňte na televizi a zkuste být víc aktivní! S těmito 8 hrami a aktivitami se vaše děti nebudou nudit celé odpoledne!

Duhová místnost

Tato hra se bude určitě hodit, jestliže máte na hlídání více dětí. Nechte děti postavit do kruhu kolem jednoho z nich (nebo to můžete být i vy). Ten, kdo stojí uprostřed, vždy zakřičí nějakou barvu. Ostatní se musí rychle rozutéct po místnosti a dát prst na věc patřičné barvy. Ten, kdo se dotkne věci první, bude stát v dalším kole uprostřed kruhu.

Kuchyň v obležení

Skvělý způsob, jak do malých vybíravců dostat kousek jídla, je zapojit je do procesu vaření. Děti jsou více nadšené, když mohou jíst jídlo, které si samy připravily. Nechte je naházet ingredience do mísy a zamíchat je, anebo třeba uhnětat rukama těsto! Zabavíte je tak na hodinu až dvě a zároveň se postaráte o vaření. 

Postavte si pevnost

Vytvořte pevnost zábavy, která bude dostatečně velká na to, aby se do ní dala dát lampička a několik hraček. Veškeré hraní se rázem stane mnohem zábavnějším, když bude mít váš drobeček svou soukromou klubovnu, postavte ji tedy raději mimo dosah televize.

Domácí závodiště

Vezměte balení obyčejné látkové lepenky a proměňte místnost v nekonečné závodiště! Fantazii se meze nekladou – čím více zatáček a překážek, tím větší legrace!

Balónkovaná

Nebojte se, vybíjenou hrát nebudete. Nafoukněte pár balónků, připravte si papírové talířky a zábava může začít! Jestliže máte v obýváku dostatek místa, můžete začít s přenášením balónku na papírovém talířku. Případně můžete vašemu malému raubíři připravit „opičí dráhu“, kterou má balónek bezpečně přepravit do určeného cíle.

Ledová záchrana

Posbírejte malé plastové hračky a dejte je v malé misce s vodou zmrazit. Přichystejte dětem zmrzlou kouli a dejte jim k tomu pár nástrojů, které jim pomohou se záchrannou akcí. Můžete použít např. teplou vodu v rozprašovači na kytky, dětské kladívko, kapátko atd. a nechte je hračky „zachránit“.

Běžte kempovat

Postavte stan třeba ve sklepě nebo na půdě a nechte děti kempovat. Můžete jim připravit různé zdravé svačinky a simulovat jejich opékání na ohýnku. Nezapomeňte malým trampům sbalit baterku a spacák! Pokud umíte hrát na kytaru, můžete si i společně zazpívat.

Zmrzlý tanec

Zapněte oblíbenou muziku vašich dětí a nechte je tančit, dokud hudbu nevypnete. Jakmile zmáčknete tlačítko pauzy, musí „zamrznout“. Povzbuďte je, ať se pořádně roztančí, ukažte jim nějaké legrační taneční pózy – v čím legračnějších pozicích zůstanou zamrzlí, tím víc se nasmějete.