Čas s dětmi plyne neuvěřitelně rychle a než se člověk naděje, miminko se začíná zajímat o nejrůznější dobroty. Je pro vás důležité, aby děťátko dostávalo kvalitní potraviny? A chcete pro něj zajistit pestrý jídelníček, ale chybí vám inspirace? Čtěte dál.

Připravovat domácí pokrmy pro naše nejmenší je radost a to především když máme čas a možnost nakoupit čerstvé a sezónní suroviny. Každý z nás ale asi zažil uspěchaný den, kdy není dost času na velké vaření nebo nebyla příležitost koupit to, co bychom si představovali. My dospělí se často odbydeme něčím rychlým a na výživové hodnoty nijak zvlášť nehledíme. Naše děti ale nechceme šidit. Jak si v takových případech poradit?

Kvalitní zdroje jsou základ

Na farmářských trzích nebo v BIO kvalitě je sice možné koupit dobré potraviny, ale pokud není zrovna sezóna nebo skladujeme suroviny doma déle, může se stát, že jejich kvalita nebude zcela stoprocentní. Zelenina i maso v BIO příkrmech Hami splňují i ty nejnáročnější normy. Můžete si tak být jisti, že dáváte svým nejmenším do bříšek jen ty nejkvalitnější ingredience. Díky přípravě zeleniny v páře se navíc zachovají vitamíny, minerály a chuť pokrmu.

Dětský jídelníček nemusí být nuda

Bříška dětí jsou sice malá, jejich nároky jsou ale velké. Sehnat čerstvou rybu, dobré jehněčí nebo kvalitní hovězí nemusí být vždy úplně jednoduché. Výhodou BIO příkrmů Hami je ta nejvyšší kvalita, která je zajištěna po celou dobu trvanlivosti. Kombinací domácí stravy a Hami maso-zeleninových příkrmů můžete navíc jednoduše připravit pestrý a vyvážený jídelníček.

Malí objevitelé často rádi zkouší nové chutě a kombinace. Hami příkrmy v BIO kvalitě vám mohou pomoci, když hledáte novou inspiraci nebo chcete vyzkoušet netradiční ingredienci. Menu pro vašeho jedlíka se může sestávat například z rajčat s pastinákem a telecím, z lilku s kuřátkem a quinoou nebo ze zeleniny s jehněčím a jáhlami.

Na výlety daleké i blízké

Příkrm ve skleničce může být dobrým parťákem i na cestách. Pokud víte, že nebudete mít možnost děťátku jídlo ohřát, můžete vyzkoušet také ovocné přesnídávky. Nemusíte čekat na tu správnou sezónu nebo řešit čerstvost exotických druhů ovoce. Zkuste třeba BIO přesnídávku s banánem a kousky jablíčka nebo ovocný příkrm s ananasem.

A jak je to s věkem?

Na skleničce vždy najdete doporučený věk, od kterého můžete příkrmy zavádět. Ten není závislý jen na složení, ale také na velikosti kousků. Samozřejmě, že když s příkrmy začínáte, podávejte nejprve jednodruhové pyré, nejprve jen ze zeleniny, poté z masa a zeleniny. S postupem času pak přibývá nejen mix všech možných potravin, ale také hrubost pyré. Osmiměsíční miminko už je schopné i bez zoubků rozžvýkat jednotlivé kousky. Rozvoj žvýkání je navíc pro děti důležitý, proto bychom měli postupně hladkou kašičku měnit v hrubší kousky až k pevné stravě.

 

*Příkrmy mají být pouze součástí smíšené a vyvážené stravy dítěte. Plné kojení do ukončeného 6. měsíce věku je pro dítě nejlepší. O zařazení doplňkové stravy se poraďte s pediatrem. Způsob použití a další informace na obalech. Potravina pro zvláštní výživu.

 

Dostávejte pravidelné informace o tom, co vás čeká v prvních letech života vašeho děťátka?

Zaregistrujte se do Klubu maminek a získejte i spoustu dalších výhod

Registrovat se