Leonek je pánem domu

Kdo u Sandry Parmové doma rozhodl o stravě a kdy ji zase uvidíme na televizních obrazovkách?

Sandra Parmová, známá moderátorka CNN Prima News, je již podruhé maminkou. Dcera Emilka se v září dočkala bratříčka Leona a od té doby jsou nerozlučnou dvojkou. Sandra se letos na jaře se stala společně se synem ambasadorkou pokračovacích mlíček Hami. Jak tráví Sandra čas se svými dětmi Emilkou a Leonkem, jak se jí daří work-life balance a co je pro ni důležité ve výživě jejích dětí nebo jak probíhá jejich běžný den?

Jak se daří Vašim dětem?

Daří se jim dobře, děkuji za optání. Emilce budou v srpnu 4 roky, Leonkovi je teď 9 měsíců a už začínají být parťáci. Emilka s malým ráda blbne, pořád mu něco ukazuje a pokaždé, když přijde ze školky, ji Leonek zajímá jako první. Na druhou stranu je někdy akční až moc a to ji už Leonek taky umí dát pěkně hlasitě najevo, že stačilo. Je kouzelné je sledovat. Moc mě těší, když vidím, jak na sebe krásně reagují. Člověk si v tu chvíli uvědomí, jaké je to štěstí-mít děti.

 

Co je pro Vás ve výživě Vašich dětí to nejdůležitější?

Základem je určitě, abych věděla, že jim dávám jen to, co je pro ně dobré, ruku v ruce s tím, co jim chutná. Mám štěstí, že obě děti od malička krásně jedly. Nemuseli jsme řešit žádné omezení ve stravě, ani alergie. Takže jsme si prošli každou doporučenou fází od prvních kašiček přes zeleninové a ovocné příkrmy a teď-kolem jednoho roku-už to začíná být konečně hezky pestré. Kombinujeme jak domácí stravu, tak i skleničky. Ty hlavně když nestíhám nebo jsme někde na cestách.

 

Proč jste se rozhodla stát se společně s Vaším miminkem ambasadorkou značky Hami?

Já to úplně nerozhodla, rozhodl to Leonek. Když jsme začali dávat mlíčko a kašičky, vypadal tak spokojeně, že mi bylo jasné, že mu obojí chutná. Stejné to bylo u prvních skleniček s příkrmy. Takže jsem moc ráda, že mi bylo nabídnuto propojení se značkou Hami, která má navíc u nás dlouholetou tradici a v portfoliu tolik dobrůtek jak pro nejmenší, tak i pro starší děti.

 

Unikátnost mlék Hami od 6 do 36+ měsíců spočívá ve vyváženém OptiNutri složení. Obsahují jedinečnou prebiotickou vlákninu GOS/FOS. Hami batolecí mléka obsahují také jód*, který podporuje rozvoj poznávacích funkcí u dětí, a vápník potřebný pro správný růst a vývin kostí. Nechybí ani železo a vitamíny C a D*. Pokračovací mléko Hami 6+ navíc obsahuje ještě kyselinu alfa-linolenovou (tak jako všechna pokračovací mléka, dle požadavků legislativy), která přispívá k rozvoji mozku a nervové soustavy.

 

Internet je plný informací různé kvality a obsahu. Co byste, kromě konzultace s pediatrem, maminkám, poradila - čím se řídit a kde hledat informace o pokračovacích mlécích?

Nákup většiny věcí pro miminka je velká věc a věřím, že je každý pořizuje podle nejlepšího vědomí a svědomí. Já osobně se u těch zásadních věcí radím a studuji složení. Ráda si poslechnu zkušenosti kamarádek i odborníků a pak udělám vlastní závěr. A také je podle mě naprosto skvělý zdroj informací časopis dTest. Výsledky jejich kontrol si hledám hodně často, ať už jde o autosedačky, balené kojenecké vody nebo právě dětskou výživu. Sama jsem se dočetla, že Hami batolecí mléko dopadlo v rámci hodnocených značek mlék nejlépe.

 

Co je Vám na pokračovacích a batolecích mlécích Hami nejsympatičtější?

Představte si, že chutnají i mně! A teď vážně - hlavní pro mě je, že pokračovací mléko chutná Leonkovi. Přece jen dětské jazýčky jsou nevyzpytatelné. Náš Leonek naštěstí ví, co je dobré. A já jako maminka kromě chuti oceňuji i složení obohacené o vitaminy, vlákninu a omega 3 mastné kyseliny.

 

Pracujete při rodičovské dovolené, nebo se naplno věnujete dětem?

Pracuji, i když trochu jinak než před nástupem na mateřskou. Rozjíždíme s manželem projekt kosmetické značky, kolem kterého je práce nonstop. Částečný přivýdělek jsou pak i sociální sítě. Co se týká návratu do televize, s tím ještě vyčkávám. Vím, jak je práce ve zpravodajství časově náročná a popravdě tentokrát cítím, že si chci mateřskou užít déle. Velmi pravděpodobně je to totiž s Leonkem naposledy a každá maminka ví, jak rychle tohle překrásné období uteče.

 

Jak probíhá Váš běžný den?

Každý náš den je jeden velký kolotoč. Ráno vypravím Emilku do školky, během Leonkova dopoledního spánku se pak snažím plnit pracovní povinnosti nebo vařím. Odpoledne jsou ve znamení procházek, hraní si a svačinek. No a pak už vyhlížím, kdy půjdou děti spinkat, abych mohla zase něco ťukat do počítače. Někdy je toho hodně, dny jsou dlouhé a spánku málo, ale nestěžuji si. Mám ráda, když je pořád něco v plánu.

 

*Pokračovací, batolecí a dětská mléka Hami obsahují vitamin D potřebný pro normální růst a vývin kostí u dětí, vitaminy C a D pro normální funkci imunitního systému a jód přispívající k rozvoji poznávacích funkcí. Obsah vitaminů, omega 3 mastných kyselin a vlákniny dle požadavků legislativy pro pokračovací mléka. Kojení je nejlepším způsobem výživy dítěte. Kojenecká mléka by měla být používána na doporučení pediatra.
Způsob použití a další informace na obalech. Potravina pro zvláštní výživu. Batolecí a dětské mléko má být pouze součástí smíšené a vyvážené stravy dítěte.