Kašičku můžete podat dítěti kdykoli během dne. Kaše je chutná večeře, aby se lépe spinkalo ale zrovna tak výborná snídaně a ideální start do nového dne. Do naší základní řady kaší jsme přidali nové příchutě, která bude ta vaše oblíbená!

Kdy zařadit kaše do jídelníčku?

Jsou vhodné jako výborná snídaně, nebo chutná večeře

Kašičku můžete podat dítěti kdykoli během dne. Také proto jsou mezi maminkami tak oblíbené! Mohou být zdravou snídaní, která je plná energie do celého dne. Chutným obědem anebo vydatnou večeří, aby se miminko v noci nebudilo hladem. Je na vás, ve které části dne ji zařadíte. 

Při prvních ochutnávkách můžete vyzkoušet jen pár lžiček ve formě řidší kašičky. Miminkům se bude ze lžičky lépe jíst a tekutější konzistence je zpočátku dobrá i pro bříško a trávení.  

CHUTNÁ VEČEŘE, ABY SE LÉPE SPINKALO

Po uspěchaném dni máme nárok na neuspěchanou večeři. Na večeři, která bude rychle připravená a o to víc času zbyde na společné hodování. Na večeři, která bude pestrá, naše děťátko vyzkouší zase nějakou novou chuť, a dodá i potřebné živiny.

VÝBORNÁ SNÍDANĚ, STAČÍ PŘIDAT VODU 

Vzpomeňte si na kaše i ráno, jsou zrovna tak výborná snídaně a ideální start do nového dne. Můžete k ní třeba přidat i kousek banánu nebo jiného čerstvého ovoce.

Do naší základní řady kaší jsme přidali nové příchutě!

Vyzkoušejte třeba stracciatellu, med,  banán s broskví nebo hruškou. Většina kaší ze základní řady je nově také bez přidaného cukru*. Určitě i mezi nimi najdete svého favorita!

Emmička už svou oblíbenou má

NEMLÉČNÉ KAŠE NEOBSAHUJÍ KRAVSKÉ MLÉKO, PROTO JSOU VHODNÉ I V PŘÍPADĚ ALERGIE NA BÍLKOVINU KRAVSKÉHO MLÉKA 

Kašičku je možné připravit s mateřským mlékem, kojeneckým mlékem nebo se speciálním kojeneckým mlékem (mléko s částečně nebo úplně hydrolyzovanými bílkovinami). 

S lepkem co nejdříve

Hami kaše obsahují vybrané obiloviny jako oves, pšenici, jáhly, ječmen nebo žito. To oceníme hlavně v době zavádění lepku do stravy. Lepek je dobré zařadit do jídelníčku mezi ukončeným 4. a 7. měsícem podle doporučení pediatra, ideálně za pokračujícího kojení (u kojených dětí se doporučuje s příkrmy začít až po ukončeném 6. měsíci věku).  

Kojení je nejlepším způsobem výživy dítěte nejen v prvních 6 měsících života dítěte. O zařazení doplňkové stravy se poraďte s pediatrem. Kaše mají být pouze součástí smíšené a vyvážené stravy dítěte. Způsob použití a další informace na obalech. Potravina pro zvláštní výživu.

 * Obsahují přirozeně se vyskytující cukry.