Vše o přípravě batolecích mlék Hami - jednoduše, rychle a hravě!

Batolecí mléka Hami jsou připravená raz dva!

Batolecí mléko musí mít nejen vhodné složení a dobře chutnat – neméně důležité je i to, aby se i dobře a rychle připravovalo. Která maminka by měla čas a nervy na cezení hrudek přes sítko nebo dlouhé čekání na dokonalé rozpuštění mléčného prášku. Když má dítko hlad, každá minuta čekání se zdá být nekonečná.

Přípravu pečlivě testujeme!

Nemusíte se bát, s batolecími mléky Hami vás nic takového rozhodně nečeká! Myslíme na maminky i malé děti, a tak se při vývoji našich receptur batolecích a pokračovacích kojeneckých mlék pečlivě věnujeme i testování a doporučení nejvhodnějšího postupu pro přípravu mléka. Pečlivě dbáme na to, jak se prášek rozpouští, zda se při přípravě netvoří hrudky nebo velké množství pěny. Právě díky tomu se naše Hami mléka pro batolata tak dobře připravují. Mléčný prášek nejen příjemně voní, ale také se krásně během chvilky při lehkém protřepání v lahvičce či hrnečku rozpustí. Žádné hrudky ani velké množství pěny, mléko je raz dva připraveno k podávání!

Zapojte děťátko do přípravy batolecího mléka

Nemůže se váš drobeček svého oblíbeného mléka dočkat? Nebojte se zapojit ho do přípravy! Je tak jednoduchá, že to spolu zvládnete ve chvilce!

Nejprve nechte svoje dítko, aby vám podalo svou oblíbenou vysterilizovanou lahvičku či hrneček. Vy do láhve či hrnečku vlijte odpovídající množství převařené vody podle doporučení na obale. Pohlídejte si vhodnou teplotu vody – ať je tak „akorát“ – podle pokynů pro přípravu batolecího mléka.

Váš drobeček pak může lahvičku či hrneček s již nalitou vodou podržet, zatímco vy naberete mléčný prášek pomocí odměrky přiložené v balení a vsypete jej do vody. Počet zarovnaných odměrek by měl odpovídat množství vody – podle doporučení na obale.  

Pak lahvičku či hrneček dobře uzavřete a předejte jej dítěti k závěrečnému promíchání – nechte ho lehce kývat lahvičkou či hrnečkem ze strany na stranu anebo je krátce a lehce protřepat. Malý rarášek vám určitě nadšeně pomůže, a navíc si procvičí i motoriku!  

TIP: Pohlídejte si správnou teplotu vody pro přípravu dle doporučení na obale. Příliš studená, ale i příliš horká voda jsou častou příčinou tvorby hrudek v mléce.

Jak Hami mlíčko připravit:

  1. Vysterilizujte všechno používané nádobí a převařte pitnou vodu určenou pro kojence. Nechte ji v konvici vychladnout asi 30 minut na přibližně 40 °C.
  2. Odpovídající množství převařené vody (najdete na obalu svého obůíbeného Hami mlíčka) vlijte do vysterilizované láhve nebo hrnečku.
  3. Do vody přidejte odpovídající množství prášku (viz tabulka). Na dávkování vždy používejte přiloženou odměrku. Prášek v ní zarovnejte pomocí ploché části nože. Důkladně směs v hrnečku promíchejte.
  4. Před podáváním ověřte teplotu mléčné směsi kápnutím na vnitřní stranu zápěstí a ihned podávejte.

Ještě vám chceme říct

Kojení je pro vaše dítě to nejlepší. Batolecí mléko má být pouze součástí smíšené a vyvážené stravy dítěte. Způsob použití a další informace na obalech. Potravina pro zvláštní výživu.